NavMenu

Efektivna kamatna stopa neznatno pala u junu

Izvor: Mina Nedjelja, 30.08.2020. 12:41
Komentari
Podeli
(Foto: Jat036/shutterstock.com)
Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u junu je pala 0,01 procentni poen u odnosu na maj i iznosila je 5,93%, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

- Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa porasla je 0,01 procentni poen u odnosu na maj i iznosila je 5,41% - navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u junu su porasle, efektivna 0,3 procentna poena na 5,07%, a nominalna 0,24 procentna boda na 4,57%.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u junu su pale na mjesečnom nivou, efektivna 0,11 procentnih poena na 23,3%, a nominalna 0,04 procentna boda na 20,35%.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u junu su pale, efektivna 0,33 procentna poena na 21,67%, a nominalna 0,26 procentnih bodova na 19,25%.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u junu je ostala nepromijenjena u odnosu na maj i iznosila je 0,41%.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u junu je iznosila 5,52 procentna poena i bila je niža u odnosu na maj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.