NavMenu

TRAMP: Uvešćemo carine svakoj kompaniji koja napusti SAD

Izvor: Tanjug Subota, 29.08.2020. 09:27
Komentari
Podeli
Donald Trump (Foto: Joseph Sohm/shutterstock.com)Donald Trump
Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će, ako bude ponovo izabran na tu funkciju, njegova administracija uvesti carine svakoj kompaniji koja napusti SAD da bi otvorila radna mjesta negde drugde.

- Uvešćemo tarife bilo kojoj kompaniji koja napusti Ameriku kako bi stvorila radna mjesta u inostranstvu - rekao je Tramp u govoru na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji na kojoj je prihvatio kandidaturu za predsjedničke izbore, prenosi Rojters.

- Obezbijedićemo da naše kompanije i radna mjesta ostaju u našoj zemlji, kao što već radimo. Program Džoa Bajdena je napravljen u Kini. Moja agenda je napravljena u SAD-u - naveo je on.

Tramp u maju prijetio da će uvesti nove poreze američkim kompanijama koje proizvode robu izvan SAD, navodi Rojters uz ocjenu da je to još jedan potez koji bi njegova administracija mogla da povuče kako bi lance snabdijevanja udaljila od Kine i podigla nove trgovinske barijere.

Sličan komentar, Tramp je imao prošle nedelje tokom predizborne kampanje u Pensilvaniji, kada je rekao:

- Daćemo poreske olakšice kompanijama da vrate radna mjesta u Ameriku. A ako to ne urade, uvešćemo im tarife i moraće da nam plaćaju mnogo novca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.