NavMenu

Najviše putnika Montenegro Airlinesa dolazi iz Srbije

Izvor: kodex.me Petak, 28.08.2020. 08:28
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Najveći broj turista, ako je suditi po letovima nacionalnog avioprevoznika Montenegro airlinesa, dolazi iz Srbije. Iako su granice nedavno otvorene, te letovi uspostavljeni tek drugu sedmicu, ova linija mogla bi nadoknaditi dio gubitka koji je MA pretrpio za vrijeme koronakrize, kazao je pomoćnik komercijalnog direktora nacionalne avio kompanije Dejan Pižurica.

On je naveo da nakon ponovnog uspostavljanja letova, nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines obnovila je letove ka Sloveniji, Njemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Austriji, Danskoj, kao i Velikoj Britaniji.

- Posljednja destinacija koju smo otvorili su letovi na relaciji Crna Gora-Srbija i to se najviše osjetilo u našem saobraćaju, jer je to destinacija, gdje nismo imali alternativu. Nemamo drugu destinaciju koja može da zamijeni taj saobraćaj. U pitanju je dosta veći saobraćaj u odnosu na sve druge destinacije - rekao je Pižurica za Novu M.

Dodajući da Montenegro Airlines ima dvije rotacije iz Podgorice, dvije iz Tivta sedmično ka Srbiji, a uvedena je iz treća iz Tivta za dane vikenda. Pižurica kaže da za sada ne postoji tolika potražnja, da bi se broj letova povećao.

- To će tako i biti dok se ne definiše situacija. Crna Gora je definisala putovanja ljudi koji dolaze iz Srbije, nalaze se na žutoj listi. To znači da moraju da posjeduju negativan PCR test ili pozitivan serološki, da bi mogli da uđu u Crnu Goru. To ograničava ljude da uopše započnu svoja putovanja - istakao je Pižurica.

Navodeći da iako je saobraćaj uspostavljen ka većini destinacija Montenegro Airlines-a, nije na istom nivou kao prošlih godina.

- Mi ka svim tim destinacijama letimo, ali nije obim nedjeljnih rotacija isti. Npr, Frankfurt, ove godine imamo 3-4 rotacije sedmično, prošle godine je bilo 6-7 rotacija. Morali smo da smanjujemo i brojn nedjeljnih rotacija, ali smo se trudili da povežemo Crnu Goru sa Evropom. Da omogućimo našim putnicima da putuju iz Crne Gore ka Evropi - kazao je on.

Poručujući da još nije kasno da se nadoknadi bar dio gubitka izazvanog korona krizom.

- Moramo uvijek da gajimo neka nadanja da će se otvoriti letovi za Rusiju, što je nama bitno za MA. Iako je prošao veliki dio sezone, nama će da znači i ako krenu ti letovi početkom septembra. Nije samo tu Rusija u pitanju, imamo dogovorene čarter letove i sa Tel Avivom, očekujemo da će se i to realizovati, makar u septembru i oktobru - rekao je Pižurica.

Kako je kazao nadaju se u MA osim većim prihodima i pomoć države nakon sezone.

- Očekujemo i pomoć našeg vlasnika, da on vidi da je MA potreban državi Crnoj Gori, da na osnovu svega toga procijeni da treba da se pomogne nacionalnoj aviokopmaniji. Trend svuda u svijetu je da se nacionalne aviokompanije pomažu. Zaposleni u Montenegro airlinesu daće svoj maksimalan doprinos, kako bi država morala što manje da reaguje - zaključuje Pižurica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.