NavMenu

Završena kompletna rekonstrukcija Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici - Investicija vrijedna 570.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.08.2020. 11:34
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
U Podgorici je juče završena treća i poslednja faza rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, a kako je saopšteno iz PG Biroa, riječ je o potezu od raskrsnice ulica Svetozara Markovića i Ivana Vujoševića do raskrsnice sa Bulevarom Džordža Vašingtona.

- Nakon tridesetak radnih dana temeljne rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, prve od kako je bulevar izgrađen, on je danas dobio moderan izgled na ponos glavnom gradu i na zadovoljstvo svih građana Podgorice - rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vzković.

Kako je istakao, bulevar je jedna od najvažnijih saobraćajnica u Podgorici, a na njemu se nalaze najznačajnije institucije države.

- Bulevar se dugo vremena nalazio u stanju koje nije bilo adekvatno, zato smo iskoristili ovu ljetnju pauzu, kada je manje vozila u saobraćaju, da radimo ono što je trebalo uraditi decenijma unazad. Sve od Ulice Marka Miljanova pa do Bulevara Džordža Vašingtona u dužini od 1,6 km dobili smo jednu novu saobraćajnicu, a vrijednost investicije je premašila 570.000 eura - naglasio je gradonačelnik.

Vuković je izrazio zahvalnost privrednom društvu Putevi koji su odradili odličan posao na visokim temperaturama, na način da se rekonstrukcija glavne gradske saobraćajnice ne osjeti na način na koji se odvija saobraćaj.

U dužini Bulevara Svetog Petra Cetinjskog postavljena je ograda kako se u tom dijelu ne bi nepropisno parkirala vozila.

- Naši sugrađani su imali priliku da vide i ogradu koja je postavljena duž Bulevara, na šta smo bili primorani zbog nekih loših navika, jer konačno moramo razumjeti da je ovo glavna gradska saobraćajnica i da je zabranjeno zaustavljanje na taj način se ugrožava normalno odvijanje saobraćaja u Glavnom gradu i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju - saopštio je gradonačelnik Vuković i najavio da će po sugestiji Sekretarijata za saobraćaj, treća traka bulevara biti odvojena za autobuse i taksiste i na taj način će se motivisati sugrađani da parkiraju svoje automobile i koriste alternativne vidove saobraćaja.

Gradonačelnik Vuković podsjetio je da je riječ o jednoj važnoj rekonstrukciji za Glavni grad na zadovoljstvo svih građana.

- Tokom septembra na ovoj saobraćajnici biće uređeno i zelenilo na jednom dijelu Bulevara, do mosta Blaža Jovanovića, pa će na taj način Podgorica dobiti pravu aveniju kakvu zaslužuje jedan glavni grad.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović je istakao da je završena rekonstrukcija cijelog Bulevara Svetog Petra Cetinjskog dužine 1.6 km, preko 12 metara širine i povrreko 30.000 kvadrata.

- Radovi su obuhvatili uklanjanje postojećeg asfaltnog kolovoza, pripremu podloge za asfaltiranje, rekonstruisanje slivničkih rešetki, izradu izravnavajućeg i habajućeg sloja, kao i horizontalnu signalizaciju - saopštio je Bulatović.

Bulatović je naglasio da su radovi trajali preko trideset dana, a ukupna vrijednost investicije je 570.000 EUR. On je takođe dodao da preduzeće na čijem je čelu nije bilo aktivno samo na gradskim saobraćajnicama, već su radili i sanaciju saobraćajnica na ruralnom području.

- Posle izgradnje vodovodne mreže Putevi su radili sanaciju saobraćajnice koja povezuje Beri i Komane, kao i asfaltiranje u Lješanskoj nahiji gdje su završili peko kilometar puta vrijednosti 50.000 EUR - zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.