NavMenu

Prodati državni zapisi za 6,8 mil EUR

Izvor: Mina Utorak, 25.08.2020. 15:11
Komentari
Podeli
(Foto: Tony Stock/shutterstock.com)
Na sedmoj ovogodišnjoj aukciji sa rokom dospjeća od 182 dana, prodati su državni zapisi za 6,8 mil EUR, po prosječnoj stopi od 1,1%.

Ukupna nominalna vrijednost emisije državnih zapisa iznosila je 18 mil EUR, dok su dostavljene ponude vrijedne 11,8 miliona. Iznos prihvaćenih ponuda bio je 6,8 mil EUR.

Rok dospjeća zapisa je 182 dana, odnosno 24. februar.

Ove godine je održano šest aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana.

Na prvoj su prodati državni vrijedni 14,9 mil EUR, na drugoj pet miliona, na trećoj 18 miliona, na četvrtoj 15 miliona, na petoj 14,9 miliona, a na šestoj pet miliona EUR.

Prošle godine održano je šest aukcija sa rokom dospjeća od 182 dana.

Državni zapisi su diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti, koje CBCG prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta.


Zapisi se prodaju kao diskontovane hartije, metodom aukcije, po cijeni nižoj od nominalne vrijednosti, dok se otplaćuju po nominali na dan dospijeća. Razlika između nominalne vrijednosti i kupovne
cijene predstavlja zarađenu kamatu na investiciji.

Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.