NavMenu

Kako izvaditi list nepokretnosti i uvjerenje o (ne)posjedovanju imovine

Izvor: eKapija Utorak, 25.08.2020. 13:35
Komentari
Podeli
(Foto: creator12/shutterstock.com)
Građani Crne Gore na sajtu Uprave za nekretnine mogu pronaći svu dokumentaciju koja je potrebna za izdavanje lista nepokretnosti, kao i uvjerenja o (ne)posjedovanju nepokretnosti.

Za izdavanje uvjerenja o posjedovanju i neposjedovanju nepokretnosti potrebna je sledeća dokumentacija:

1. Zahtjev (obrazac) za izdavanje Uvjerenja - popuniti sa ličnim podacima. Zahtjev je potrebno preuzeti sa sajta, rubrika "Obrasci za usluge Uprave za nekretnine", koji se nalazi na početnoj stranici u lijevom stupcu

2. Kopija lične karte koju je potrebno skenirati

3. Dokaz o uplati administrativne takse (osim u slučaju izdavanja uvjerenja radi ostvarivanja prava na socijalnu zaštitu)

- Uplatnica na iznos od 3 EUR (AT) na žiro račun 832-1082-55 Budžet Crne Gore

- Naknada za usluge Uprave za nekretnine shodno Uredbi o visini naknade za korišćenje podataka katastra nepokretnosti (Sl.list CG, br 26/12) u iznosu od 5 EUR na žiro račun Budžeta Crne Gore 832-1081-58 (prihod od djelatnosti organa)

Za izdavanje lista nepokretnosti potrebna je sledeća dokumentacija:

1. Zahtjev (obrazac) za izdavanje Lista nepokretnosti - popuniti sa ličnim podacima. Zahtjev je potrebno preuzeti sa sajta, rubrika "Obrasci za usluge Uprave za nekretnine", koji se nalazi na početnoj stranici u lijevom stupcu;

2.Uplata Republičke administrativne takse na žiro račun Budžeta Crne Gore 832-1082-55 u iznosu od 2 EUR (tarifni broj 1) Zakona o administrativnim taksama (Sl.list CG, br. 18/19);

3.Uplata na žiro račun Uprave za nekretnine (prihod od djelatnosti organa) 832-1081-58 u iznosu od 3 EUR svrha izdavanja list nepokretnosti/ posjedovni list, shodno tački 8, podtačka 8.6 (8.6.1 Prepisi i izvodi) format analogni, jedinicamjere A4,shodno Uredbi o visini naknada za korišćenje podataka državnog premjera ("Sl.list CG", br.26/12)

Takođe, sve potrebne zahtjeve možete pronaći na ovom LINKU.

Navedenu dokumentaciju potrebno je skenirati i poslati na e-mail adrese Uprave za nekretnine i to:

a) za potrebe izdavanja Uvjerenja o posjedovanju ili neposjedovanju nepokretnosti na nekretnine@t-com.me

b) za potrebe izdavanja Lista nepokretnosti poslati na email adresu određene Područne jedinice (gdje se nalazi tražena nepokretnost) koje možete pronaći OVDJE.

Traženi dokument biće vam dostavljen putem pošte ili elektronskim putem (navesti u dopisu e-mail/a).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.