NavMenu

Otvorena druga faza Podgoričkog parka - Ukupna vrijednost investicije više od 127.000 EUR (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.08.2020. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Denis Ismailaj)
U Podgorici je u nedelju otvorena i druga faza Podgoričkog parka u Ulici Jovana Tomaševića, na prostoru između Moskovskog mosta i pješačkog mosta Gazela. Riječ je o prirodnom nastavku prve faze koja je nedavno završena i zahvata površinu od mosta Milenijum do Moskovskog mosta, saopšteno je na sajtu Glavnog grada.

Vrijednost radova izgradnje druge faze Podgoričkog parka iznosi 49.642 EUR, dok ukupna vrijednost izgradnje obje faze iznosi 127.391 EUR. Park se prostire na preko 10.000 metara kvadratnih, od mosta Milenijum do mosta Gazela.

U okviru druge faze Podgoričkog parka izvedeni su zemljani radovi, uklanjanje površinskog sloja neplodne zemlje i šuta i nasipanje novog sloja humusne zemlje. Postojeći biljni fond i staze su zadržani, a na ulazu u park od strane Moskovskog mosta napravljen je portun od drvenih greda. Izgrađena je i kolonada sa puzavicama, a prostor je oplemenjen autohtonim vrstama drveća (smokva, murva, dzanja...). Posađeno je oko 60 komada drveća i oko 100 metara žive ograde, dok su na slobodnim površinama formirani tranvnjaci.

Za miran odmor napravljene su dvije klupe modernog dizajna, a ugrađen je i standardni parkovski mobilijar – 12 klupa i 6 korpi za otpatke, izvršena je i ugradnja zaštitno-dekorativne ograde.

U cilju smanjenja utroška vode sa vodovodne mreže na ovoj površini izvršen je iskop bunara, te se kompletna površina Podgoričkog parka navodnjava bunarskom vodom preko sistema za zalivanje.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić izrazila je zadovoljstvo što je Podgorički park kao jedna od najljepših parkovskih površina u gradu dobio svoju finalnu formu.

- Ovo je prostor koji je za kratko vrijeme postao omiljeno mjesto za odmor i relaksaciju naših sugrađana i nama je zaista puno srce kad svakog dana i svake večeri ovdje vidimo veliki broj naših građana koji koriste sadržaje koji se ovdje nalaze i ovo je postalo omiljeno mjesto za boravak u prirodi - naglasila je Vujačić.

Ona je posebnu zahvalnost na kvalitetno odrađenom poslu uputila kolegama iz privrednog društva Zelenilo, ali i ostalim partnerima na ovom projektu.

- Želim da se zahvalim našim kolegama iz privrednog društva Zelenilo na uspješno odrađenom poslu, a način na koji se ova površina već koristi je dokaz da smo zajedno završili jedan odličan posao. Takođe ovo je prilika da se zahvalim našim prijateljima iz Ministarstva odbrane na jednoj značajnoj donaciji koja je omogućila da formiramo novu parkovsku površinu i privrednom društva Lakolina na donaciji putem koje smo rekonstruisali rasvjetu u Ulici Jovana Tomaševića - istakla je zamjenica gradonačelnika.

- Naša poruka građanima je da što više koriste ovaj prostor, da uživaju u njemu i da ga čuvaju prije svega, a naše obećanje je da ćemo već do kraja ove godine dobiti još ovakvih parkovskih površina na nekoliko lokacija u gradu zaključila je Vujačić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.