NavMenu

U saradnji sa Nacionalnom geografijom završeni digitalni udžbenici

Izvor: eKapija Nedjelja, 23.08.2020. 22:19
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo prosvjete)
Završeni su svi digitalni udžbenici za đake prvog razreda, sa kojima će uskoro biti pokrivena svaka od 497 učionica prvog razreda u Crnoj Gori i mogu se naći na www.uci.me, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Udžbenici su izrađeni kroz projekat Ministarstva prosvjete koji je inicirao ministar Damir Šehović, a sve u saradnji sa National Geographic i uz podršku kompanije M:tel.

- Udžbenici su dopuna standardnoj udžbeničkoj literaturi, a ne njena zamjena, i biće dostupni i u online i u offline režimu. Početkom septembra biće završena i mobilna aplikacija, a počela je i online obuka ICT koordinatora u osnovnim školama za primjenu ovog projekta. Sada slijedi opremanje svake od pomenutih 497 učionica prvaka opremom koja podržava ove udžbenike - saopšteno na prezentaciji završetka digitalnih udžbenika, koji imaju za cilj sticanje trajnih i kvalitetnijih znanja.

Naime, udžbenici za prvi razred su digitalizovani sa National Geographic i u saradnji sa jednom od najpoznatijih evropskih i svjetskih izdavačkih kuća Klett, iz Njemačke, te sada u digitalnoj formi sadrže 450 multimedijalnih i interaktivnih sadržaja vrhunske izrade, u skladu s nacionalnim programom nastave i učenja. Izradu ovih udžbenika finansijski je omogućila kompanja M:tel, te je prva faza projekta - sama izrada udžbenika, završena bez ikakvog troška iz državnog budžeta.

- Samu internet konekciju za sve učionice osnovnih škola Ministarstvo će obezbijediti sredstvima tekućeg budžeta, a vrijednost projekta je 700.000 EUR. Dodatno, u susret ovom projektu Ministarstvo će pribaviti svu potrebnu računarsku i drugu opremu - pametne table i drugo, kroz saradnju sa Evropskom investicionom bankom, vrijednosti između 4 i 5 mil EUR - navodi se u saopštenju.

Na prezentaciji su govorili ministar prosvjete Damir Šehović, direktorica sektora za strategiju i upravljanje rizikom u kompaniji M:tel Aleksandra Radojević i koordinator obuke za nastavnike u okviru projekta Saša Bakrač.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.