NavMenu

Zauzeto 70% vezova u eksluzivnim marinama - Uprkos pandemiji upravitelji zadovoljni rezultatima

Izvor: Mina Subota, 22.08.2020. 15:05
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
U marinama u okviru turističkih naselja ove sezone je manje plovila u odnosu na isti prošlogodišnji period, ali su iz kompanija koje upravljaju tim rizortima ipak prilično zadovoljni popunjenošću i interesovanjem za vez, piše Pobjeda.

Oni smatraju da su rezultati prilično dobri, imajući u vidu sve teškoće koje je nautičkom turizmu nanijela pandemija koronavirusa.

Predstavnici Adriatic Marinasa i Luštice Development su podgoričkom listu saopšili da je trenutna popunjenost marina u naseljima Porto Montenegro i Luštica Bay 70 odsto, dok su iz kompanije Azmont Investments kazali da je popunjenost marine D-Marin Portonovi trenutno niska, ali polako raste iz dana u dan.

Predstavnici tih ekskluzivnih turističkih naselja najavili su da su zahvaljujući dobrim kampanjama i pogodnostima obezbijedili nove klijente i najavljuju dolaske novih plovila.

Zauzetost vezova u marini Porto Montenegro u Tivtu, koja je kapaciteta 450 jahti, ovog mjeseca je 72 odsto.

- To jeste osjetno niže nego prošle godine kada je marina bila 90 odsto popunjena, ali je prilično dobar rezultat, imajući u vidu sve teškoće izazvane Covidom-19 - rekli su predstavnici Adriatic Marinasa.

Oni su dodali da je prosječna zauzetost vezova do sada u ovoj godini bila osam odsto bolja nego u prošloj.

- Razlog tome je značajno bolja zimska sezona, koju smo u prva tri mjeseca ove godine imali u odnosu na isti period lani, ali i za ove prilike, sasvim solidan broj jahti je uplovljavao tokom jula i prvih dana avgusta naveli su iz Adriatic Marinasa.

Prema podacima njihove marinske službe, prosječna zauzetost vezova za brodove duže od 30 metara - mega i super jahte, je bila 45 odsto, što je kao prošle godine, dok je za skoro deset odsto povećana prosječna zauzetost vezova za jahte kraće od 30 metara na 82%.

Iz Adriatic-a su kazali da dosta jahti u Porto Montenegro dolazi i zbog snabdijevanja bescarinskim gorivom.

Iz Luštice Development su saopštili da su zadovoljni ovogodišnjom sezonom, najprije zbog činjenice da je popunjenost marine 70 procenata.

- Drugi razlog za zadovoljstvo je što su sva plovila na godišnjem vezu produžila ugovore, a obezbijedili smo i nove klijente - kazali su iz Luštice Development.

Oni su objasnili da ova marina uglavnom uslužuje manja plovila, sa manjim brojem posade i putnika.

- Broj članova posade na plovilima varira od jednog za gliser do šest do deset članova posade i putnika na jedrilicama, bilo privatnim ili za čarter - kazali su iz Luštice Development i objasnili da plovila i putnici dolaze iz svih onih država iz kojih je dozvoljeno doći u Crnu Goru ili je bilo dozvoljeno u momentu kad su dolazili.

Predstavnici Luštice Development su naveli da su tokom cijele sezone pregovarali sa više agenata i direktno sa samim klijentima o smještaju novih plovila u marini, pa će vidjeti šta će biti realizovano.

Ova marina ima 85 vezova za prihvat plovila do 45 metara dužine i otvorena je polovinom avgusta 2018. godine. Korisnicima je na raspolaganju mogućnost zakupa mjesečnog ili dnevnog veza, kao i dugogodišnji, na jednu, tri ili pet godina.

Iz hercegnovskog Azmont Investmentsa su podsjetili da je D-Marin Portonovi marina je počela sa radom krajem ljeta prošle godine i ove je sezone trebala da bude u potpunosti operativna.

- Zbog globalne pandemije planovi i poslovanje su se promijenili. Iako je popunjenost marine trenutno niska, polako raste iz dana u dan, i u ovim izazovnim vremenima fokusirani smo na klijente i ono što je za nas važno jeste da su oni zadovoljni našim uslugama - kazali su iz Azmont Investmentsa.

Ova marina je dizajnirana za prihvat jahti i supejahti do 120 metara, a trenutno su na vezu uglavnom motorne jahte i jedrilice.

D-Marin Portonovi marina ima 238 vezova, može podržati jahte dubokog gaza i služi kao granični prelaz.

Iz Azmont Investmentsa su saopštili da su odlučili da zimsku sezonu dočekaju s posebnim cijenama za sve klijente koji rezervišu vezove u Portonovom.

- Broj upita sve je veći i srećni smo što nas potencijalni klijenti doživljavaju kao svoju sigurnu luku - sopšteno je iz Azmont Investmentsa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.