NavMenu

Značajan skok udjela online prodaje u sektoru zdravlja i ljepote do 2025.

Izvor: Instore.rs Subota, 22.08.2020. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: EVGENIYA68/shutterstock.com)Ilustracija
Preko glavnih onlina igrača, uključujući Amazon, Alibabu, JD.com i Pinduoduo, odvijaće se dvije trećine (65%) globalnog tržišta e-trgovine proizvoda za ljepotu i zdravlje između 2020. i 2025. godine, otkrila je nova studija.

Retail Insight, studija koju je sprovela istraživačka agencija Edge by Ascential, pokazuje da će se udio online prodaje u sektoru zdravlja i ljepote do kraja godine povećati za 16,5% na globalnom nivou.

Rast e-trgovine

Do 2025. godine, očekuje se da će online kanal činiti nešto manje od četvrtine (23,5%) prodaje brendova za zdravlje i ljepotu, pokazujući drugu najbržu stopu rasta e-trgovine, nakon kategorija Briga o domaćinstvu i Briga o kućnim ljubimcima.

Očekuje se da Alibaba ove godine zabilježi oko 43,2 mlrd USD vrijednosti prodaje u kategoriji zdravlja i ljepote, što ga čini najvećom svetskom platformom e-trgovine za zdravlje i ljepotu.

Amazon će ostvariti oko 28,8 mlrd USD prodaje, procjenjuje studija, a Pinduoduo će zabilježiti 16,8 mlrd USD prodaje.

Pandemija COVID-19 imala je dramatičan uticaj na e-trgovinu proizvodima za zdravlje i ljepotu - samo u maju 2020. godine na prodaji proizvoda za ljepotu i ličnu njegu i proizvoda za domaćinstvo i opreme za domaćinstvo, na platformi Amazon.com, zabilježen je rast od 141% i 115%.

- Zahvaljujući povećanoj potražnji za proizvodima za zdravlje i lepotu COVID-19, mnogi trgovci planiraju dalje ulazak u tu kategoriju putem poboljšanih internetskih usluga i linija proizvoda - prokomentarisala je Florence Wright, stariji maloprodajni analitičar u Edge-u od kompanije Ascential.

- Sve veći broj beauty brendova biće prisiljen na diverzifikaciju i fokus na investiranje u online prodaju kako bi proširio domet i povećao rast.

Studija je otkrila da će Walgreens Boots Alliance i dalje biti vodeći svjetski trgovac proizvodima za zdravlje i ljepotu, sa očekivanom prodajom (i putem prodavnica i putem interneta) od 130,5 mlrd USD do kraja ove godine, što je rast od 124 mlrd USDprošle godine.

Ove u godine primat će imati proizvodi za brigu o zdravlju, dok će kozmetika imati smanjen rast, zbog potrošača koji rade od kuće i potrebe za zdravstvenim i bezbjednosnim mjerama, poput nošenja maski.

Priprema za digital

- Digitalni domet koji se brzo razvija, zajedno sa rastućom dominacijom online igrača poput Amazona i Alibabe, ukazuje na to koliko je presudno poboljšati ponud kroz omnichannel poslovanje - dodala je Wright.

- To uključuje snažnu optimizaciju pretraživanja, kao i snažnu vizuelnu komunikaciju koja će nadomijestiti fizičko iskustvo u prodajnim objektima i obezbijediti bolji angažman sa kupcima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.