NavMenu

Na Žabljaku niče Bobotov hotel and resort vrijedan 16,16 mil EUR - Početak gradnje planiran za januar 2021.

Izvor: eKapija Subota, 22.08.2020. 10:59
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Vlada Crne Gore prihvatila je predlog za kandidovanje izgradnju hotela Bobotov hotel and resort na Žabljaku na listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

- Prema dokumentaciji koju je dostavila kompanija Galaxy Europe sa sjedištem u Kotoru, planirana je izgradnja hotelskog kompleksa ukupnog kapaciteta 160 smještajnih jedinica, od čega u samom hotelu 40, a 120 u vilama. Predračunska vrijednost investicije iznosi 16,16 mil EUR sa PDV-om. Hotel će se graditi po kondo modelu, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 153 nova radna mjesta, 90 stalnih i 63 sezonska - saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju ističu i da je, u cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava, investitor dostavio neopozivu finansijsku garanciju na iznos od 2,5 mil EUR u korist Vlade Crne Gore.

- Planirani datum početka pripremnih radova je 1. septembar 2020. godine a početak gradnje 1. januar 2021. godine. Završetak radova predviđen za 31. decembar 2023. godine - ističe se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.10.2023.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Prodaje se hotel Slavija u Beogradu, početna cijena 24,9 mil EUR

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je poziv za prodaju 100% državnog udjela hotela Slavija u Beogradu javnim prikupljanjem ponuda sa javnim nadmetanjem, po početnoj cijeni, koja je jednaka procijenjenoj vrijednosti kapitala od 24,9 mil EUR. Zainteresovani mogu podnijeti prijave za učešće u postupku do 24. novembra, a otvaranje ponuda je 28. novembra. Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 4. oktobra, a naknada za njen otkup iznosi

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.