NavMenu

Linija prema Beogradu najznačajnija za Montenegro Airlines - Očekuje se i obnova letova prema Rusiji

Izvor: Mina Srijeda, 19.08.2020. 10:43
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Ponovno uspostavljanje letova prema Beogradu veoma je značajno za Montenegro Airlines (MA), saopštio je izvršni direktor nacionalne avio-kompanije, Vlastimir Ristić i dodao da je interesovanje putnika ozbiljno.

Ristić je, u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), kazao da je to najvažnija linija i da su sa nestrpljenjem čekali da se obnovi.

- Mi smo dugo, od samog osnivanja, prisutni u Beogradu. Sada je pet mjeseci bio prekid rada na liniji za Beograd, što je imalo ozbiljne posljedice po poslovanje MA. To je linija koja je i srpskom prevozniku veoma važna - dodao je Ristić.

Prema riječima Ristića, jako je bitno da se ta linija, koja je i regionalno najbolja, održi.

- Za nas je to tržište jako važno. Bitno je da smo tamo prisutni i da to ima svoj kontinuitet. Interesovanje putnika je na nivou očekivanja, što znači da je dobro i da imamo ozbiljno interesovanje. Mi ćemo danas preko 500 putnika prometovati na linijama ka Beogradu - kazao je Ristić.

On je dodao da je jako važno sada razumjeti da uloga MA nije sada samo da leti, nego i da pokuša da generše tražnju.

- Mi to možemo uraditi na način što ćemo dati pristupačne cijene karata odnosno pokušati da motivišemo putnike da putuju i da brzo odluče. To je jako važno, jer se sada ne može planirati putovanje na duži rok. Sada imamo jedan mali vremenski prozor i moramo reagovati brzo i biti prilagodljivi i pokazati fleksibilnosti - dodao je Ristić.

On je rekao da su htjeli da omoguće najkonkurentniju kartu i najjeftinije putovanje.

- Mi smo, zbog interesovanja koje sada postoji, mogli da te karte prodajemo i skuplje, jer su dugo ljudi čekali na putovanja, ali željeli smo da taj naš princip odgovornosti afirmišemo i dalje i budemo u funkciji kompletne privrede - kazao je Ristić.

On je rekao da je nacionalnom avio-prevozniku, osim Beograda, jako veliki problem nedostatak ruskog tržišta.

- Mi smo spremni da poletimo istog časa kada to ruske nadležne vlati dozvole. To tržište je jako važno i za turističku privredu. Neka očekivanja kojima se hrabrimo jeste da bi već krajem ovog mjeseca mogli poletjeti za Rusiju. Pokušavamo da držimo intersovanje putnika aktivnim - objasnio je Ristić.

Ristić je naveo da je MA, za prvih sedam mjeseci ove godine, usljed pandemije, ostvario pad prihoda od skoro 80% i dodao da će zbog toga biti potrebno razumijevanje i pomoć Vlade.

On je kazao da su, taman kada je kompanija kroz zakon dobila ozbiljnu pomoć i konsolidaciju, došla u situaciju da ima tako ozbiljan globalni problem.

- Tu smo gdje smo, morali smo tome da se prilagođavamo, ali pad prihoda je strašno veliki. Mi smo prošle godine za prvih sedam mjeseci što se tiče neto prihoda imali blizu 30 mil EUR, a ove godine je to negdje oko 6,5 mil EUR. To je pad od skoro 80%, to nijedna kompanija ne može sama prevazići - smatra Ristić.

Zato će, kako je naveo, biti potrebno razumijevanje i pomoć Vlade kao osnivača, jer to rade i vlade širom svijeta, odnosno pomažu svoje nacionalne avio-prevoznike.

- Mi ćemo svakako učiniti što je do nas. Moramo se ponašati odgovorno i davati svoj doprinos i biti na visini zadatka - poručio je Ristić.

On je podsjetio na neizvršavanje obaveza MA u prethodnom periodu, između ostalog i prema državi.

- Tu je bio veliki poreski dug. Zakon je to kanalisao i sanirao do kraja prošle godine i u ovoj godoni smo promijenili pristup. Učinićemo sve da takav trend ponašanja i odnosa prema obavezama afirmišemo do kraja i na kraju godine, kada budemo sumirali rezultate, da MA može reći da ne duguje za državne obaveze i da ne duguje Aerodromima Crne Gore - zaključio je Ristić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.