NavMenu

Završena druga faza rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.08.2020. 14:51
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
U Podgorici su tokom vikenda završeni radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Kako je saopšteno iz Glavnog grada, riječ je o potezu od mosta Blaža Jovanovića do raskrsnice ulica Svetozara Markovića i Ivana Vujoševića. Ujedno, započeta je i treća faza rekonstrukcije ove saobraćajnice, sve do Bulevara Džordža Vašingtona.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je radove i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se investiciona aktivnost Glavnog grada uspješno nastavlja.

- Kao rezultat toga, u veoma kratkom roku temeljno smo rekonstruisali i drugi dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Ukupna dužina dionice koja je sanirana je 450 metara, a vrijednost ove investicije prevazilazi 160.000 EUR. Dominantno su na ovom potezu bile angažovane naše kolege iz privrednog društva Putevi - saopštio je gradonačelnik i izrazio zahvalnost direktoru Puteva i njegovim kolegama koji su uprkos izuzetno visokim temperaturama uspješno odgovorili ovom izazovu.

Zahvaljujući radnicima Agencije za stanovanje Bulevar je cijelom dužinom dobio zaštitnu ogradu.

- Cijelom dužinom ovog dijela bulevara dobili smo i novu zaštitnu ogradu, koja nam je potrebna i kako bi se podigao nivo bezbjednosti učesnika u saobraćaju, pješaka i kako bi iskorijenili loše navike nepropisnog parkiranja - istakao je Vuković.

Gradonačelnik je najavio i postavljanje ograde cijelom dužinom, kako bi se obezbijedio bolji protok saobraćaja na bulevaru koji predstavlja najznačajniju saobraćajnicu u Podgorici.

- Želim da najavim da ćemo do kraja godine, kako bismo motivisali što više naših sugrađana da koriste autobuse i taksi, treću traku odvojiti za autobuse i taksi prevoz, u skladu sa onim što su dobre prakse gradova u region i šire. Kolege iz Puteva nastavile su sa radovima jer je cilj da u narednih desetak dana rekonstruišemo i ostatak bulevara do Bulevara Džordža Vašingtona i na taj način ćemo moći da kažemo da je ova najvažnija saobraćajnica u glavnom gradu Crne Gore konačno dobila novo ruho na zadovoljstvo naših sugrađana - zaključio je gradonačelnik Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Putevi d.o.o. Radenko Bulatović naveo je da je preduzeće na čijem je čelu krenulo u kompletnu rekonstrukciju Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u duzini od 1,5 km, četiri saobraćajne trake površine preko 30.000 m2, a vrijednost ovih radova iznosi preko 500.000 EUR. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju slivničkih rešetki, fekalnu kanalizaciju, uklanjanje oštećenog asfaltnog kolovoza, pripremu podloge za asfaltiranje, izradu habajućeg sloja i iscrtavanje horizontalne signalizacije.

- Ovaj Bulevar smo podijelili u tri faze, danas se nalazimo na drugoj fazi, koja je duzine 440 m. Vrijednost ovih radova je 160.000 EUR. Danas se nastavlja sanacija treće faze bulevara koja ima preko 10.000 m2, na toj fazi ćemo sanirati slivničke rešetke i pripremiti podlogu za asfaltiranje, a radovi će trajati oko 10 dana - saopštio je Bulatović.

U narednom periodu gradsko Zelenilo će pristupiti i pejzažnom uređenju razdjelnih ostrva na potezu od ulice Marka Miljanova do ulice Jovana Tomaševića. Na ovom potezu biće izvršena sadnja parternog zelenila i to 928 komada mirte i 630 komada kane, kao i drveća topiarne forme. Rekonstruisana razdjelna ostrva će biti pokrivena sistemom za navodnjavanje, a vrijednost radova biće preko 40.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.