NavMenu

Barska plovidba u prvih pola godine prihodovala 2,57 mil EUR

Izvor: Mina Petak, 14.08.2020. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Kompanija Barska plovidba završila je drugi kvartal neto gubitkom od 125,33 hiljade EUR, 62 odsto manjim u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Poslovni prihodi kompanije su prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, na kraju juna pali 17,7% u odnosu na uporedni period i iznosili su 2,57 mil EUR.

Poslovni rashodi kompanije su pali 1,4% na 2,75 mil EUR. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi iznosili su oko milion EUR, amortizacije i rezervisanja 833,51 hiljadu EUR, a materijala 180,77 hiljada EUR. Ostali poslovni rashodi iznosili su 723,14 hiljada EUR.

Ukupna aktiva kompanije na kraju juna iznosila je 39,92 miliona EUR i smanjena je 1,7% u odnosu na uporedni period.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznose 34,38 mil EUR, a kratkoročna 7,02 miliona.

Odložene poreske obaveze iznose 1,87 mil EUR, a akumulirani gubitak 13,84 miliona.

Barska plovidba je akcionarsko društvo sa ciljem obavljanja pomorskog saobraćaja, djelatnosti marina, agencijskih i ugostiteljskih poslova i međunarodne špedicije.

Kompanija je osnovana 2000. godine, nakon segmentacije Prekookeanske plovidbe. Do kraja 2002. godine kompanija je poslovala pod nazivom Putnički terminal.

Država u Barskoj plovidbi posjeduje 18,63% akcija, Investiciono-razvojni fond 16,15%, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja 12,83%, dok se iza CK Zbirnog kastodi računa 1 krije vlasnik 8,73% dionica.

Zavodu za zapošljavanje pripada 4,28%, Dejanu Jevriću tri odsto, Draganu Andrijaševiću 2,42%, a kompaniji Alec Investment Holdingu iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) 1,8% akcija.

Ostali akcionari imaju ispod jedan odsto vlasništva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.