NavMenu

IRF u kotorsku opštinu plasirao oko 72 mil EUR - Nove investicije u Luku Kotor već od narednog mjeseca

Izvor: Mina Petak, 14.08.2020. 11:47
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Vivolino)
Investiciono-razvojni fond (IRF) je u proteklom periodu značajno podržao kotorske preduzetnike, a u prilog tome govori i činjenica da je do sada u tu opštinu plasirano 72 mil EUR, saopštio je predsjednik Odbora direktora te institucije, Zoran Vukčević. Kako je istakao, samo u posljednje tri i po godine u kotorsku opštinu plasirao 38 mil EUR, od čega samo u ovoj blizu 11 mil EUR.

Vukčević je naveo da IRF zajedno sa kotorskom opštinom pokazuje izuzetne rezulatate u dijelu podrške privredi tog grada, prenosi Infobiro.

- Razgovarali smo sa kotorskim preduzetnicima u nastojanju da riješimo njihove probleme u okviru trećeg paketa mjera Vlade, a koje se odnose na IRF. U saradnji sa Opštinom definisaćemo različite modele koji će biti u funkciji onih kotorskih privrednika koji su pogođeni ovom situacijom - rekao je Vukčević.

On je dodao da tu prije svega misli na turističku privredu, ali da će podržati i ostale djelatnosti kroz kreditne linije i reprograme.

Prema njegovim riječima, IRF će tražiti modele za prevazilaženje krize kada je u pitanju zakup ugostiteljskih objekata u starom gradu.

- Siguran sam da ćemo uskoro govoriti o mnogo većim investicijama u Kotoru, a tu prije svega mislim na proširenje kapaciteta Luke Kotor. Već smo obavili razgovor sa predstavnicima tog preduzeća i definisali strateške korake u narednom periodu - kazao je Vukčević.

On očekuje da će već sljedećeg mjeseca definisati i prve kreditne linije koje će biti usmjerene ka tome da se povećaju kapaciteti tog preduzeća za period koji slijedi.

- To će omogućiti veći broj stranaca i gostiju i u krajnjem rezultirati povećanjem prihoda kotorskih privrednika - tvrdi Vukčević.

Predsjednik Opštine Kotor, Željko Aprcović, saopštio je da su na sastanku dogovoreni modaliteti i mogućnosti aplikacija Luke Kotor za dobijanje kreditne podrške za gradnju pilona, produžetak i rekonstrukciju marinskog dijela i prostora koji neposredno korespondira sa samom lukom.

- Dogovoreno je da se urgentno završi projektno-tehnička dokumentacija i da Luka Kotor aplicira za kreditna sredstva. Očekujemo da ćemo da kraja ove godine imati značajnu investicionu aktivnost u smislu onog što jesu obaveze tog preduzeća na osnovu koncesionog ugovora potpisanog sa Vladom - naveo je Aprcović.

On je dodao da je u svrhu pomoći kotorskoj privredi održan sastanak i sa dijelom kotorskih privrednika, na kojem su se iskristalisali zaključci u smislu koncipiranja i pomoći IRF-a i lokalne samouprave.

Riječ je o određenim kreditnim linijama koje će kotorskoj privredi pomoći da prevaziđu aktuelnu krizu.

Predstavnik nevladine organizacije (NVO) Kotorski privrednici, Dušan Samardžić, rekao je da su polovinom maja obavili preliminarne razgovore i imali ideju koju su sada razradili sa Vukčevićem, Aprcovićem i njegovim timom.

- Zadovoljni smo. Naše ideje su takve da iziskuju malo duži rad, nakon čega će se ući u proces koji je vrlo interesantan i trebalo bi da bude realizovan na obostrano zadvoljstvo. Cilj nam je da u istom ili što većem broju dočekamo mart i april naredne godine, što je i poenta cijele priče - poručio je Samardžić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.