NavMenu

Prvi turisti iz Rusije već u Crnoj Gori - Organizovani dolasci tek se očekuju

Izvor: Mina Petak, 14.08.2020. 09:50
Komentari
Podeli
Dolazak ruskih turista se tek očekuje, saopštio je direktor Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović i dodao da je jedan broj već došao avionskim linijama preko Istanbula i da se rezervacije povećavaju iz dana u dan.

- Informacija da je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot ukinula redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat nije tačna i plasirana je iz nekompetentnih izvora. Mislim da će brzih dana oni koji se raduju tome da su letovi iz Rusije prema Crnoj Gori otkazani biti jako razočarani - kazao je Radulović, prenosi Pobjeda.

On je dodao da je interesovanje ruskih turista za Crnu Goru veliko i da sada putuju preko Istanbula.

- Generalno su počeli da dolaze, ima ih i u hotelu Splendid i u cijeloj Crnoj Gori, ali je teško sada napraviti procjenu u kojem se broju radi - rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, tek se očekuju organizovani dolasci.

- Ako krenu ruski turisti, biće značajnog oporavka ne samo za turizam nego za cijelu privredu Crne Gore, jer je to zakon spojenih sudova - tvrdi Radulović.

On je kazao da se može desiti da Rusi dolaze do kraja godine, ukoliko svi budu disciplinovani u mjerama vezanim za koronavirus.

Radulović smatra da će, ukoliko dođe do porasta obolijevanja, otići i Rusi i svi ostali.

- Ako mi budemo sebe pazili i kontrolisali nivo oboljelih onda je sve moguće, pa i da sezonu produžimo do kraja godine - poručio je Radulović.

Na aerodromima Podgorica i Tivat, kako nezvanično saznaje Pobjeda, još nema najave zvaničnih letova iz Rusije zbog toga što ova zemlja još nije otvorila granice prema Crnoj Gori.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.