NavMenu

PKCG dobija novi file server kroz projekat BRE - Cilj objedinjavanje biznis registara Crne Gore, Italije i Albanije

Izvor: eKapija Petak, 14.08.2020. 09:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Helloquence)Ilustracija
Privredna komora Crne Gore je kroz Projekat BRE nabavila vrijednu opremu. Riječ je o File serveru, koji će pomoći da se na bezbjedan način pohranjuju podaci koji će biti sadržani u bazi kompanija koja je konačni rezultat ovog projekta.

Ujedno, to će svakako pomoći i sigurnosti realizacije aktivnosti usmjerenih na MSP, a vezanih za ovaj projekat, u vrijeme kada se skupovi ne održavaju "in-person", saopšteno je iz PKCG.

Projekat BRE ima za cilj unapređenje kapaciteta institucija i kompanija u smjeru razvoja saradnje na međunarodnom nivou. Kroz projekat će biti izrađena partnerska platforma sa bazom podataka o kompanijama iz tri zemlje - Crne Gore, Italije i Albanije, a koja će objediniti tri biznis registra.

- Implementacija ovog projekta je izuzetno značajna za razvoj biznis okruženja u Crnoj Gori i njegovog povezivanja sa mađunarodnim tržištem, jer će jedan od njegovih rezultata biti partnerska platforma sa bazom podataka o kompanijama iz tri zemlje. Takođe će se izraditi mapa postojećih izvora i baza podataka koja sadrži informacije o preduzećima, te dati preporuka za univerzalni sistem biznis registara. Pored navedenog, aktivnosti sprovedene ovim projektom imaju za cilj unapređenje kapaciteta institucija i unapređivanje prekogranične saradnje - saopšteno je iz PKCG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.