NavMenu

U toku realizacija značajnih projekata u Staroj Varoši - U planu i gradnja pješačkog mosta koji će povezivati stari i novi dio grada

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.08.2020. 15:31
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Shevchenko Andrey)
Glavni grad Podgorica intenzivno radi na promociji i revitalizaciji Stare Varoši, kao starog gradskog jezgra i značajnog dijela glavnog grada.

- Odlučni smo u namjeri da ovom simbolu našeg grada koji njeguje sve one prave, iskrene vrijednosti koje se baštine vjekovima na ovim prostorima, a to su multietničnost, multikonfesionalnost i jedan skladan odnos svih vjera i nacija, damo status kakav zaslužuje - saopšteno je iz PG Biroa.

U skladu sa tim Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je tender za rekonstrukciju ulica Predgrad i Keše Đurovića u staroj Varoši, čija procijenjena vrijednost iznosi 235.000 EUR, saopšteno je iz PG Biroa. Kako navode, uveliko su u toku i radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Gojka Radonjića, vrijednosti 125.000 EUR.

- Radovi na ovim saobraćajnicama obuvataju intervencije u dijelu saobraćaja, zatim zemljane radove, kolovoznu konstrukciju, saobraćajnu signalizaciju, hidrotehničke instalacije, atmosfersku kanalizaciju, vodovod, fekalnu kanalizaciju, elektroinstalacije i tk kanalizaciju. Isti radovi izvodiće se i u Ulici Sava Lubarde - stoji u saopštenju na sajtu Glavnog grada.

U planu je i izgradnja pješačkog mosta koji će povezivati Staru varoš sa dijelom kod Sportskog centra Morača i predstavljaće jedinstvenu sponu najstarijeg jezgra grada sa savremenim sadržajima na drugoj obali rijeke.

Osim infrastrukturnih projekata koji će doprinijeti oživljavanju Stare Varoši, Glavni grad je u budžetu za ovu godinu opredijelio i 50.000 EUR za podršku biznis idejama na području ovo gradskog naselja. Konkurs za realizaciju će uskoro biti raspisan, a odnosiće se na sva fizička i pravna lica sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji glavnog grada koja svoj biznis žele da započnu ili razvijaju na području Stare Varoši.

- Podsjećamo, u želji da, između ostalog, dodatno doprinesemo oživljavanju Stare Varoši, rekonstruisali smo u potpunosti kuću Rista Stijovića, gdje se sada nalazi stalna vajarska postavka i time smo obogatili kulturnu ponudu Podgorice. Takođe, ulica Braće Zlatičanina je u duhu Stare Varoši popločana kaldrmom - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.