NavMenu

Marković najavio nastavak tenderske procedure za aerodrome - Koncesija donosi nove prihode i 200 mil EUR investicija

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.08.2020. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Uvjeren sam da Aerodromi mogu mnogo više da pruže našem razvoju samo u opciji valorizacije, koja podrazumijeva i novac, i znanje, i viziju tog razvoja, umjesto da nastavimo da koristimo i iscrpljujemo taj resurs na način koji nije održiv, poručio je juče tokom posjete Tivtu predsjednik Vlade Duško Marković.

- Nastavićemo započetu tendersku proceduru i dovesti do kraja proces koji nam garantuje najmanje 100 mil EUR avansnog prihoda, zatim godišnju naknadu čiji je iznos veći od sadašnje dobiti Aerodroma, nove investicije od najmanje 200 mil EUR, a Tivat i Podgorica prihodovaće i značajan dio od koncesione naknade. Da ne pominjem da nam to garantuje novo znanje i nove kompetencije zaposlenih i u konačnom - razvoj naših aerodroma po mjeri evropskih vazdušnih luka. E tek takvi aerodromi u Tivtu i Podgorici služiće u punoj mjeri razvoju crnogorske ekonomije - kazao je Marković, saopšteno je iz Vladine službe za odnose sa javnošću.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.