NavMenu

Nova rasvjeta na Cetinjskom putu i dijelu Bulevara 21. maj u Podgorici - Investicija vrijedna 60.000 EUR (VIDEO)

Izvor: eKapija Srijeda, 12.08.2020. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/lakofilms)
Gradsko preduzeće Komunalne usluge Podgorica u skladu sa preporukama za projektovanje, izgradnju i održavanje javne rasvjete završilo je još jedan značajan i vrijedan projekat rekonstrukcije javne rasvjete. Radi se o zamjeni zastarjelih, energetski neefikasnih svjetiljki savremenim LED svjetiljkama na trasi saobraćajnice Cetinjski put, kao i na dijelu Bulevara 21. maj.

- Ovom rekonstrukcijom su obuhvaćena i dva kružna toka kod šoping mola Delta City kao i u blizini zgrade RTCG. Pored zamjene 110 svjetiljki, radovi su obuhvatali skraćivanje, čišćenje i farbanje stubova, a vrijednost investicije je oko 60.000 EUR - saopšteno je iz PG Biroa.

Podsjećaju i da je ranije, prilikom izgradnje Bulevara 21. maj već ugrađena LED rasvjeta na dijelu navedene saobraćajnice, pa je sada ovaj putni pravac dužine oko 5.5 km u potpunosti osvijetljen savremenom LED rasvjetom.

Kako navode, pored kvalitetnije osvijetljenosti glavne saobraćajnice sa pratećim pješačkim i biciklističkim površinama, kod nove LED rasvjete je značajno bolji indeks reprodukcije boje, a potrošnja električne energije je smanjena za preko 50%, kao i emisija štetnih gasova.

- Glavni grad će i u naredenom periodu nastaviti sa projektima u cilju unapređivanja komunalne infrastrukture i poboljšanja uslova života u svim djelovima grada. Shodno tome, na zahtjev velikog broja građana, po istom modelu rekonstruisaće se i javna rasvjeta glavnih saobraćajnica na Zabjelu, odnosno ulica Ilije Plamenca i 27. marta - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Industrija

Izgradnja reverzibilne hidroelektrane od neprocjenjivog značaja za CG - Kineska kompanija POWERCHINA zainteresovana za ulaganje u energetiku

Kineska kompanija POWERCHINA zainteresovana je za ulaganje u elektroenergetski sektor u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Kako je kazao ministar Saša Mujović tokom sastanka sa predstavnicima ove kompanije, Crna Gora mora što prije krenuti u realizaciju kapitalnih energetskih projekata, posebno onih koji se tiču dobijanja prijeko potrebne balansne energije. - S tim u vezi, izgradnja reverzibilne hidroelektrane

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.