Izvor: eKapija | Srijeda, 12.08.2020.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Veleprodaje i komercijalisti dobili pouzdan softver koji im štedi vreme i automatizuje proces prodaje

(Foto: B2Bee/Luka Radovanović)
U okviru Naučno–tehnološkog parka Beograd, firma B2Bee razvila je softver koji olakšava poslovanje veleprodajama i komercijalistima na terenu. U pitanju je jedna vrsta komunikacionog kanala između veleprodaja i njihovih kupaca (bilo da je u pitanju B2B portal, terenska prodaja ili B2C prodaja krajnjim kupcima).

Luka Radovanović, operativni direktor B2Bee, kaže da aplikacije na kojima tim radi olakšavaju, automatizuju i sistematizuju svakodnevne prodajne procese. Aplikacije su u stalnoj vezi sa ERP sistemom korisnika iz kojeg sakupljaju neophodne informacije u realnom vremenu i serviraju ih prodavcima i kupcima po precizno definisanim parametrima. Sa ERP sistemom komunikacija funkcioniše u oba smjera. Tako su proizvođači ERP-a omogućili B2Bee servisima da upisuju porudžbine, mijenjaju statuse dokumenata, rezervišu robu i još mnogo toga što ova platforma omogućava.

- Softver podrazumijeva korišćenje informacija u realnom vremenu. Komunikacija sa terenskim kanalom prodaje i krajnjim kupcima je nešto što se dešava trenutno. Na primjer, promjene statusa dokumenata (rezervacija robe, odvajanje, slanje) i obavještenja o statusu podudžbina automatski se šalju i kupcima i komercijali. Na ovaj način se automatizuje protok informacija i smanjuje neproduktivan i spor dio posla koji nastaje kada nemate momentalnu informaciju o stanju robe na lageru ili o statusu pošiljke - objašnjava Radovanović.

Serija softverskih rješenja koja razvija B2Bee, posljedica je iz iscrpne analize tržišta i potreba kako veleprodaja i komercijale, tako i samih kupaca. B2B manager i B2B Seller aplikacije razvijaju se da bi se uštedjelo vrijeme, ubrzala prodaja i smanjile propuštene prodaje.

- B2B online rješenja su u Srbiji rijetkost i obično su rađena "po mjeri", za šta je potrebno dosta vremena i novca. Međutim, većina trgovaca ih već sada prepoznaje kao potrebu i prednost nad konkurencijom, posebno tokom i nakon COVID situacije. Pritom, slobodno možemo reći da u Srbiji i regionu ne postoji sistematski pristup B2B rješenju kao što je ovdje slučaj - dodaje Radovanović.

Najveći broj klijenata firme B2Bee čine upravo mala i srednja preduzeća, pa će i cijene ovih naprednih alata biti tržišne i naplaćivaće se mjesečnim licencama.

Kompanija Be2Bee danas broji 12 zaposlenih, koje vodi iskusan tim na čelu sa CEO kompanije Denisom Radovanovićem koji ima više od 20 godina iskustva u preduzetništvu i projektovanju kompleksnih ebusineš sistema, Dejanom Jeremićem CTO, koji je softwerski inženjer sa 15 godina iskustva u industriji i operativni direktor Luka Radovanović sa 12 godina iskustva u razvoju softwera i vođenju zahtjevnih ebusiness klijenata.

Milica Banović


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.