NavMenu

U putnu mrežu RS tokom 2020. planirana ulaganja od 164 mil KM - Obnavlja se 52 km saobraćajnica

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 12.08.2020. 15:19
Komentari
Podeli
(Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)
Za nove projekte u putnoj mreži kao i održavanje postojećih te sanaciju mostova i tunela u ovoj godini biće utrošeno skoro 164,5 mil KM.

U Putevima RS kazali su da je plan da iz vlastitih sredstava u nove investicione projekte u putnoj mreži izdvoje 51,47 mil KM, dok bi iz grant sredstava Vlade RS bilo obezbijeđeno dodatnih 35,65 mil KM.

- Pored toga, u redovno održavanje magistralne i regionalne putne mreže RS biće uloženo 58,02 mil KM, a za sanaciju objekata, odnosno mostova, tunela i klizišta u okviru redovnog održavanja 3,36 mil KM - kazali su Putevima RS.

Dodali su da će u ovoj godini biti obnovljeno ukupno 52,31 kilometra puteva, a za te namjene biće utrošeno još 15,92 mil KM.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi RS Nenad Nešić rekao je da su lani uradili više od 270 kilometara saobraćajnica, uključujući izgradnju novih puteva, asfaltiranje i rekonstrukciju, kao i šest novih kružnih tokova.

- Kao najznačajnije izdvojio bih to da je sve urađeno u predviđenim rokovima i tako da radovi imaju minimalan uticaj na svakodnevni život i kretanje građana. Posebno na čemu insistiram je kvalitet. Ne znam da li smo bolji od drugih naroda, ali znam da nismo gori, i ako se oni voze dobrim putevima, onda to zaslužujemo i mi - ocijenio je Nešić.

Naglasio je da im je cilj da kroz ulaganja i projekte obezbijede radna mjesta i da u vrijeme krize niko ne ostane bez posla.

- Pred cijelim svijetom je ogroman izazov borbe za očuvanje radnih mjesta, tako i pred nama. Stalno upozoravam na to - istakao je Nešić i dodao da pozitivan revizorski izvještaj, koje je ovo preduzeće dobilo prvi put nakon 11 godina, dokaz da se u Republici Srpskoj može raditi po slovu zakona, te da je to pravi put da se vrati povjerenje građana u institucije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.