NavMenu

Uskoro nova Mikro 020 lokacija u Podgorici - Prostor u blizini OŠ Maksim Gorki biće potpuno uređen

Izvor: eKapija Srijeda, 12.08.2020. 14:24
Komentari
Podeli
(Foto: Glavni grad Podgorica/PG Biro)
U Podgorici su počeli pripremni radovi na uređenju lokacije u neposrednoj blizini OŠ Maksim Gorki u ulici Ivana Vujoševića, a planirano je da budu završeni do početka nove školske godine. Kako je saopšteno iz PG Biroa, riječ je o uređenju još jedne lokacije koje će se realizovati u okviru projekta Mikro 020, sa ciljem da se prostor koji je trenutno u lošem stanju uredi na adekvatan način, kako bi bio prilagođen potrebama učenika.

- Dominantan element novog uređenja je nadstrešnica koja treba da omogući korišćenje prostora u svim vremenskim uslovima koji će biti pogodan za različite grupe korisnika. Radovi će osim izrade nadstrešnice obuhvatiti izgradnju novih staza i obnovu postojećih kao i izmještanje privremnih objekata koji se trenutno nalaze u okviru i neposrednoj blizini lokacije. Pejzažnim uređenjem predviđeno je zadržavanje zdravih stabala i obogaćivanje postojećeg zelenog fonda novim sadnicama - stoji u saopštenju na sajtu Glavnog grada.

Takođe, Komunalne usluge doo Podgorica su počele sa pripremnim aktivnostima na realizaciji projekta modernizacije rasvjete u školskim dvorištima, sa ciljem adekvatnog osvjetljavanja tih prostora i poboljšanja bezbjednosti učenika.

- Shodno tome, Komunalne usluge će u narednim danima izvoditi radove na prostoru dva školska dvorišta i to OŠ Milorad Musa Burzan gdje je planirana ugradnja 17 LED refletkora i OŠ Branko Božović, gdje je planirana ugradnja tri nova stuba i tri LED reflektora - navode iz PG Biroa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.