NavMenu

Najavljena promjena na čelu kompanije Luštica Development - Daren Gibson izvršni direktor do 3. oktobra

Izvor: Mina Utorak, 11.08.2020. 09:36
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Nikola Vu)
Izvršni direktor kompanije Luštica Development Daren Gibson najavio je da neće produžiti mandat nakon njegovog isteka, 3. oktobra ove godine.

Iz Luštice Development su saopštili da je Gibson obavijestio kompaniju i saradnike da će ulogu izvršnog direktora društva zaključiti nakon isteka aktuelnog mandata 3. oktobra, navodeći da je ova godina bila posebno izazovna i profesionalno i na ličnom planu.

- Nakon pažljivog razmišljanja i rasprave sa mojom porodicom odlučio sam da se povučem i ne produžim mandat još jednom - rekao je Gibson.

On je rekao da vjeruje da je sada pravo vrijeme da se organizaciju unese svježa energija kako bi projekt Lustica Bay odveli u sljedeće faze razvoja, budući da nastavlja sa tranzicijom u potpuno operativno odredište.

- Bez sumnje to je bila najveća privilegija u mojoj profesionalnoj karijeri - voditi projekt Lustica Bay u posljednjih šest godina, gledati kako raste od novorođenčeta, do dragulja u nastajanju kakav je danas - kazao je Gibson.

On je dodao da će zahvalan kompaniji Orascom što mi je pružila tu priliku.

- Nadam se da sam na neki mali način doprinio stvaranju temelja za jednu od najpoželjnijih evropskih destinacija u budućim godinama - kazao je Gibson.

Prema njegovim riječima, počastvovan jer je radio sa tako posvećenom i strastvenom grupom profesionalaca, koji su bez sumnje glavni razlog što se Luštica Bay etablirala kao vodeće odredište u Crnoj Gori posljednjih godina.

Portparol Orascoma je rekao da je izuzetno cijene vrlo zahtjevan posao koji je Gibson uradio u kompaniji u posljednjih šest godina.

- Igrao je sastavnu ulogu u rastu Luštice Bay. Iskreno mu zahvaljujemo na doprinosu i vođstvu za vrijeme mandata na mjestu izvršnog direktora Luštice Bay. Želimo mu najbolji uspjeh u svim budućim poduhvatima - naveo je portparol.

Kako je saopšteno za šest godina pod njegovim vođstvom, implementirana prva faza razvoja projekta - izgrađeno Marina naselje sa više od 260 prodatih i više od 300 isporučenih različitih stambenih nekretnina, marinom sa 176 vezova, šoping zonom, te prvim hotelom u kompleksu - Čedi (The Chedi) koji je postao sinonim za luksuzan mediteranski bijeg.

- U projekat je uloženo više od 243 miliona EUR, od čega oko 200 u Gibsonovom mandate - navodi se u saopštenju.

Zvanično otvaranje u avgustu 2018. godine je ocijenjeno kao najbolji regionalni događaj sa više od 1,6 hiljada zvanica među kojima su bili novinari 30 svjetskih i 20 domaćih i medija iz regiona.

- Gibsona će privremeno naslijediti Maher Maksud (Maksoud), koji je trenutno predvodi Orascomov projekat Eco-Bos sa sjedištem u Velikoj Britaniji i čija regionalna kancelarija je od januara nadgledala projekat Luštica Bay - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Energija, Industrija

Green Grow Energy na Logističko distributivnom centru kompanije Voli gradi najveću solarnu elektranu na krovu u CG

Green Grow Energy gradi na krovu Logističko distributivnog centra (LDC) kompanije Voli u Podgorici najveću solarnu elektranu na krovu u Crnoj Gori. Ova kompanija pobijedila je na tenderu koji je Voli raspisao ranije. Kako je objavljeno na sajtu kompanije Green Grow energy, solarna elektrana Voli je dobila sve potrebne saglasnosti i dozvole i nalazi se u fazi realizacije. - Sa ukupno ugrađenih 4.100 solarnih panela i 20 invertora, ukupne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.