NavMenu

EKIP traži operatora univerzalnog servisa u oblasti elektronskih komunikacija

Izvor: eKapija Utorak, 11.08.2020. 08:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: chainarong06/shutterstock.com)Ilustracija
Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) rapisala je javni poziv za određivanje operatora univerzalnog servisa u oblasti elektronskih komunikacija.

Kako se navodi u dokumentraciji, predmet konkursa je određivanje operatora za pružanje usluga Univerzalnog servisa na teritoriji Crne Gore, za period od pet godina u skladu Zakonom o elektronskim komunikacijama.

Iz EKIPA navode da će se konkursom odrediti iperatori univerzalnog servisa za pružanje usluga:
  • ispunjavanje opravdanog zahtjeva korisnika za pristup javnoj elektronskoj komunikacionoj mreži i javno dostupnim elektronskim komunikacionim uslugama na fiksnoj lokaciji, čime se omogućava govorna komunikacija i brzina prenosa podataka koja omogućava funkcionalni pristup internetu;
  • posebne mjere i povoljnosti za lica sa invaliditetom, uključujući i pristup hitnim službama, službi za davanje informacija o broju pretplatnika i imeniku pretplatnika, koje omogućavaju jednake mogućnosti za pristup javno dostupnim telefonskim uslugama koje imaju i drugi krajnji korisnici, kao i odgovarajući izbor operatora dostupnih većini krajnjih korisnika;
  • pružanje usluge univerzalnog imenika i univerzalne službe za davanje informacija o telefonskim brojevima pretplatnika.
Usluge univerzalnog servisa se pružaju na cijeloj teritoriji Crne Gore, propisanog su kvaliteta i dostupne svim krajnjim korisnicima po pristupačnim cijenama. Navedene usluge se pružaju na tehnološki neutralnoj osnovi, primjenom načela objektivnosti, transparentnosti, srazmjernosti i nediskriminatornosti i uz što manje narušavanje konkurencije na tržištu.

Ponuđač se može prijaviti za pružanje jedne ili više usluga Univerzalnog servisa, koje su predmet konkursa. Za svaku uslugu Univerzalnog servisa za čije pružanje konkuriše, ponuđač mora Agenciji dostaviti odvojenu ponudu, u skladu sa Konkursnom dokumentacijom.

Rok za dostavljanje ponuda je 30. septembar 2020. do 11:45. Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u 12 časova.

Detalje javnog poziva možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Opština Berane će staroj sportskoj dvorani pod Jasikovcem vratiti stari izgled - Uskoro tender za glavni projekat

Staroj sportskoj dvorani, onoj pod Jasikovcem, koja se urušila još prije dvanaest godina, Opština Berane će vratiti potpuno identičan stari izgled, po kojem je bila prepoznatljiva na prostorima čitave bivše Jugoslavije. To je Portalu RTCG kazala sekretarka Sekretarijata za privredu, razvoj i investicije, Maja Đurišić, najavljujući vrlo brzo tender za glavni projekat. Ona je objasnila da bi svako drugo rješenje značilo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.