Izvor: Mina | Nedjelja, 09.08.2020.| 22:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pandemija nije usporila investicije - Tivat dobio tri kružna toka, grade se hoteli, turistički kompleksi i naselja...

(Foto: YouTube/screenshot)
Kriza izazvana pandemijom koronavirusa nije usporila investicije u sektoru turizma u Opštini Tivat, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO), Danica Banjević i dodala da su strateški investitori nastavili da realizuju svoje projekte.

Ona je kazala da, uprkos pandemiji koronavirusa koja se naročito odrazila na ukupan turistički promet u Crnoj Gori, ta kriza ipak nije usporila investicije u sektoru turizma kada je opština Tivat u pitanju.

Banjević je navela da je saobraćaj u gradu unaprijeđen izgradnjom tri kružna toka, a s druge strane strateški investitori nastavili su sa realizacijom svojih projekata, prenosi Radio Tivat.

- Što se tiče investicionih projekata trenutno je u toku izgradnja kondo hotela Mimoza grupe na mjestu nekadašnjeg hotela Mimoza. Kad su u pitanju drugi strateški investitori - Porto Montenegro kreće u izgradnju potpuno novog dijela nautičkog naselja, pod nazivom Boka Place - rekla je Banjević.

Ona je dodala da je početak realizacije projekta planiran za kraj godine.

Prema informacijama iz kompanije Adriatic Marinas - Porto Montenegro, pored brojnih sadržaja, kao što su restorani, bioskopi, pop-up galerije, auto showroom i šoping, u okviru tog novog naselja biće izgrađen i hotel pod operativom hotelskog brenda Kerzner International, kategorije pet zvjezdica.

Projekat Luštica Bay se, kako se precizira, razvija u svim segmentima. Izgradnja novog naselja Central se realizuje prema planu, a u toku je planiranje i projektovanje još jednog hotela.

- Luštica Bay je za ovu sezonu investirala u nekoliko novih objekata, poput svjetionika i novih kupališta, te staza koje će povezivati manje pristupačne zone sa marinom - kazala je Banjević.

Ona je ocijenila da će sve to doprinijeti bržem oporavku Tivta nakon povratka u normalne tokove.

- Ujedno će upotpuniti ponudu našeg grada te u narednim godinama omogućiti dolazak i novih ciljnih grupa i većeg broja turista - smatra Banjević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.