NavMenu

Agencije aranžmane prilagodile domaćim turistima - Hotelijeri nude popuste i do 40%, neizvjesna godina za turističke radnike

Izvor: kodex.me Petak, 07.08.2020. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: Daxiao Productions/shutterstock.com)
Ovog ljeta definitivno smo uskraćeni za putovanja i odmor van granica Crne Gore, jer su mnoge zemlje zbog situacije sa korona virusom, zatvorile granice za crnogorske državljane. Zato su naše turističke agencije prinuđene da aranžmane, shodno situaciji, prilagode domaćim turistima. Po povoljnijim uslovima, nego ranije, možete odmarati, bilo na primorju ili sjeveru.

Organizovanih ljetovanja u inostranstvu ove sezone nema. Pred nama je, kažu sagovornici Nove M, jedna teška i neizvjesna godina za turističke poslenike koji su prvi put podstakli građane Crne Gore da ovoga ljeta odmor provedu u svojoj zemlji i bolje se upoznaju sa bogatom, raznovrsnom, turističkom ponudom.

- Što se tiče inostranih destinacija ne možemo organizovati turističke aranžmane, brojne zemlje su zatvorile svoje granične prelaze za nas, tako da smo se ove god svi skoncentrisali na crnogorsko tržište, tu prije svega mislim na primorje i sjever Crne Gore - kaže za Novu M Milan Koprivica, iz turističke agencije Galileo.

- Putovanja van Crne Gore za sada neizvodljivo, naši klijenti jedino traže primorje i sjever Crne Gore, to se prodaje - kaže Milija Bojović iz turističke agencije Grand.

Crnogorski hotelijeri nude i do 40% niže cijene aranžmana, a mogućnost beskamatnih kredita, te plaćanje na odloženo, u mnogome može pomoći našim državljanima da realizuju odmor u svojoj zemlji.

Koprivica kaže da crnogorski državljani ove godine mogu po prvi put da koriste usluge nekih od najboljih crnogorskih hotela po koliko toliko pristupačnim cijenama.

- Mi tokom jula i avgusta mjeseca imamo veoma lijepo interesovanje za hotele - kaže Koprivica.

Milija Bojović ističe da u njegovoj agenciji interesovanje nije veliko, ali ga iak ima.

- Banke su napravile mogućnost putovanja na rate, povoljne su cijene polupansiona sa 4-5 zvjezdica koje su ranije bile nemoguće za naše turiste - navodi Bojović za Novu M.

U hotelima visoke kategorije, četvoročlana porodica za 3 noćenja, može odmarati za nekih 250 EUR. U hotelima sa 3 zvjezdice, na bazi polupansiona, noćenje po osobi košta od 20-25, kažu iz agencija, dok ćete za noćenje u privatnom smještaju izvojiti od 5 do 10 EUR.

- Nažalost, moramo da od sezone izvlačimo ne ono što se može tako da su i cijene prilagođene platežnoj moći crnogorskih državljana - dodaje Koprivica.

Primamljiva je i ponuda jednodnevnih izleta kroz Crnu Goru.

- Jednodnevni izleti se više rade ka sjeveru Crne Gore, ka nacionalnim parkovima. Pohvalno je da je ukinuto plaćanje ulaznica za nacionalne parkove, svjedoci smo da su prvog vikenda bile gužve i u Kolašinu kod Biogradskog jezera, te kod Crnog jezera na Žabljaku - kaže Koprivica.

Naši sugrađani, shodno kućnom budžetu iskoristiće hotelske promotivne cijene, pa makar i za, kako su kazali za Novu M, produženi vikend.

Od ovog ljeta ne očekuje se mnogo. Nadaju se što skorijem otvaranju granica i građani i turistički radnici, kako bi se, koliko toliko makar nešto spasilo od sezone.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.