NavMenu

Raspisan međunarodni tender za izgradnju cjevovoda od PK Prijevor do Lastve Grbaljske - Investicija dio projekta gradnje bulevara od Jaza do Tivta

Izvor: eKapija Petak, 07.08.2020. 10:25
Komentari
Podeli
(Foto: think4photop/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj raspisala je tender za izgradnju drugog, paralelnog cjevovoda na dionici Prekidna komora Prijevor - Lastva Grbaljska.

Kako se navodi, njime će Prekidna komora biti povezana sa budućim cjevovodom koji će biti položen u okviru projekta izgradnje bulevara Jaz - Aerodrom Tivat.

Na ovaj način će se podići kapacitet regionalnog vodovodnog sistema za opštine Boke Kotorske sa postojećih 330 na do 750 l/s.

Tender će biti otvoren do 5. oktobra 2020. godine, a više detalja možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, izgradnja cjevovoda dio je projekta izgradnje bulevara od Jaza do Tivta.


Tada su usaglašeni i detalji oko postavljanja drugog cjevovoda Regionalnog vodovoda u dužini od 15 kilometara čime se kapacitet Regionalnog vodovoda za opštine Herceg Novi, Tivat i Kotor povećava za oko 130 procenata, zbog veće potražnje za vodom izazvane globalnim klimatskim promjenama, ali i razvojem novih prestižnih turističkih projekata u ovim opštinama.

Nedavno je o projektu govorio i direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Goran Jevrić, koji je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj oko 10 mil EUR.

EBRD je u martu raspisala i tender za rekonstrukciju magistralnog puta M2 na relaciji Tivat-Budva, koji je zatvoren 31. jula.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.