NavMenu

Bezos prodao milion akcija Amazona za 3,1 mlrd USD

Izvor: Tanjug Četvrtak, 06.08.2020. 11:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Morning Brew)Ilustracija
Osnivač i direktor Amazona Džef Bezos prodao je tokom prvih dana avgusta milion akcija kompanije za 3,1 mlrd USD, objavio je Forbs, pozivajući se na dokumentaciju dostavljenu američkoj Komisiji za hartije od vrijednosti (SEC).

Nakon plaćanja poreza, najbogatiji čovek svijeta će kući odnijeti oko 2,4 mlrd USD.

Bezos je akcije prodao po cijeni u rasponu od 3,10 do 3,18 USD po akciji, pokazuju podaci iz SEC-a.

Forbs piše da se ne zna zbog čega je Bezos prodao akcije.

Foks Biznis, međutim, navodi da Bezos poslednjih godina redovno prodaje akcije Amazona radi finansiranje drugih poduhvata. Ova televizija podsjeća da je Bezos obećao da će svake godine prikupiti najmanje milijardu dolara prodajom akcija radi finansiranja Blue Origin-a, njegove privatne firme za svemirski turizam i istraživanja.

Bezos je zadržao prvo mjesto na najnovijoj Forbsovoj listi najbogatijih ljudi svijeta, sa procijenjenim ličnim bogatstvom od preko 189 mlrd USD.

Prošle sedmice Amazon je objavio da je u drugom kvartalu ostvario prihode od 88,9 mlrd USD, 40% više nego u istom tromjesečju godinu ranije, a dobit je iznosila 5,2 mlrd USD, nadmašivši znatno očekivanja na Vol Stritu.

Akcije Amazona su porasle ove godine za 73%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.