NavMenu

MORT želi da izradi sistem za elektronsko izdavanje dozvola i prijavu građenja - Raspisan tender vrijedan 82.644,63 EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 05.08.2020. 15:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je javni poziv za nabavku usluge nadogradnje, implementacije i održavanja postojećeg informacionog sistema u oblasti planiranja prostora i izgradnje objekata. Vrijednost tendera iznosi 82.644,63 EUR.

Kako ističu iz Ministarstva, reforma administracije uvođenjem elektronskog poslovanja treba da omogući praćenje svih poslovnih procesa i njihovu detaljnu analizu, efikasnost informisanja i ažurnost informacija.

- Najznačajniji ciljevi su javnost, transparentnost i automatizacija procesa; smanjena mogućnost subjektivnog uticaja na tok poslovnog procesa; ušteda vremena, pristupačnost i razmjenjivost informacija; povećanje produktivnosti i efikasnosti; smanjenje javne potrošnje - kancelarija bez papira i mjerljivost po parametrima: broj procedura, vrijeme i trošak - navode.

Projektovani cilj Crne Gore je da se pozicionira među prvih 10 zemalja, u odnosu na indikator "izdavanje građevinske dozvole'".

Bitna karakteristika predmeta ove javne nabavke je nadogradnja, implementacija i održavanje postojećeg informacionog sistema u oblasti planiranja prostora i izgradnje objekata, koji moraju biti u skladu sa projektnim zadatkom datim u dokumentaciji.

- U cilju povećanja transparentnosti i konkurentnosti Ministarstvo održivog razvoja i turizma je odlučilo da izradi informacioni sistem za elektronsko izdavanje dozvola i prijavu građenja. Potpuna implementacija informacionog sistema, odnosno e-poslovanje omogućava stvaranje boljeg poslovnog okruženja i uvećava interakciju između tri glavne strane u društvu - organa (državnih i lokalnih), fizičkih lica i pravnih lica, kako bi se stimulisao politički, socijalni i ekonomski razvoj države. To se prije svega odnosi na jačanje dobrog upravljanja i povećanje praticipacije građana u njoj, rast produktivnosti i efikasnosti državnih i lokalnih organa, institucija, agencija, uprava, čime se postiže potpuna dostupnost javnih službi građanima - stoji u javnom pozivu.

Pravo učešća na tenderu imaju svi ponuđači koji ispune tražene uslove.

Rok za dostavljanje ponuda je 4. septembar 2020. godine do 8 sati. Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana sat vremena kasnije.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude, odnosno o poništenju postupka javne nabavke donijeće se u roku od 60 dana od dana otvaranja ponuda. Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude biće odnos cijene i kvaliteta.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.