NavMenu

U Inđiji do kraja godine startuju novi pogoni nekoliko investitora - U planu i gradnja sportske akademije, zatvorenog bazena, pijace...

Izvor: eKapija Utorak, 04.08.2020. 09:07
Komentari
Podeli

Industrijska zona u Inđiji (Foto: Google Maps/screenshot)Industrijska zona u Inđiji
Pandemija virusa korona usporila je pojedine investicije u opštini Inđija, ali se ni od jednog projekta nije odustalo, kažu za naš portal iz opštinske uprave. Nedavno je najavljen početak gradnje fabrike Toyo Tires, a osim njih, do kraja godine se očekuje da pogone pokrene još nekoliko kompanija.

- U posednje tri godine potpisan je ugovor sa 11 kompanija koje su kupile zemljište u industrijskoj zoni, neke od njih su već počele da rade, a neke tek očekujemo. Tako bi uskoro poslovanjem trebalo da pokrenu Metal-IN Zelić, Zeo world, Priča ketering, Zlatibor gradnja, Mikom - govori za eKapiju Nemanja Milojević, šef kabineta predsjednika opštine i dodaje da uskoro treba da počnu da rade i novi, prošireni pogoni kompanija koje već posluju u Inđiji.

Novi pogon Martini gradnje za proizvodnju armirano betonske konstrukcije, nedavno je počeo sa radom, dok se uskoro očekuje početak fabrike za proizvodnju folijarnih đubriva, Fertico. Fertico posluje u okviru Agromarketa, kompanije koja je prisutna u Inđiji od 2018. godine, a sa radom bi, prema Milojevićevim riječima trebalo da krene za mjesec-dva.


Investicije lokalne samouprave

Osim investicija u industrijskoj zoni, Milojević ističe da i lokalna samouprava radi na tome da olakša život građanima. Najvažnija investicija koja je u toku je gradnja novog vrtića, u koji bi trebalo da se upišu sva djeca koja su na listi čekanja.

- Gradnja je počela neposredno pred vanredno stanje i radi se bez prekida. Očekujemo da do početka septembra budu završeni građevinski radovi, onda slijedi opremanje, a na jesen i zvanično otvaranje i prijem polaznika. Kapacitet vrtića je do 300 djece, a upisaćemo sve mališane koji su na listi čekanja i kojih ima nešto više od 200 - navodi Milojević. Vrijednost ove investicije je 108 miliona dinara.

Za nekoliko dana započeće i asfaltiranje najduže saobraćanice u Ljukovu, gdje će se asfaltirati Ulica 1. novembar. Ulica je dugačka nešto više od 2 km, a vrijednost projekta iznosi 52,6 miliona dinara bez PDV-a.

Nedavno je, ističe Milojević, završena rekonstrukcija pješačkih staza u Novom Slankamenu. Asfaltiran je putni pojas, postavljene behaton ploče na pješačkim stazama i uređeni kolski prilazi. Takođe, produbljeni su kanali za atmosferske vode.

Kako ističe, urađena je i dionica između Novih Karlovaca i Krčedina.

- Riječ je o jednom dijelu prstena oko Inđije dužine oko 5 km. Vrijednost investicije iznosi 300 miliona dinara, a sredstva su obezbijeđena iz republičkog budžeta – kaže Milojević.


U planu gradnja pijace, zatvorenog bazena, sportske akademije

Milojević najavljuje i nove investicije u opštini u narednih nekoliko godina, a jedna od najznačajnijih je, kako ističe, izgradnja nove pijace u centru Inđije.

- To nam je jako potrebno. Dokumentacija je pri kraju, u toku je pronalaženje sredstava, nalazimo modalitet kako da riješimo finansiranje – kaže.

U planu lokalne samouprave je i izgradnja zatvorenog gradskog bazena, za koji je određen prostor, pored postojećeg otvorenog bazena, a uskoro bi, prema riječima našeg sagovornika, trebalo da počne izrada dokumentacije.

Projektna dokumentacija je spremna i za novu sportsku akademiju.

- Sportska akademija treba da se gradi u blizi nove sportske hale, tu želimo da napravimo kompleks, sa sobama za spavanje, salom za prezentacije, menzom, kuhinjom… Imamo projektnu dokumentaciju pripremljenu, očekujem do kraja godine ili na proljeće da krenemo sa tim – ističe.

U planu je i kompletna rekonstrukcija gradskog trga, kao i uređenje parkova, koji će imati nov mobilijar, osvjetljenje, staze i igre na otvorenom.

Ivana Milovanović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.