NavMenu

Najavljeno ulaganje 350.000 EUR u izgradnju novih asfaltnih puteva i vodovoda u Beranama

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.08.2020. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja će i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), investirati značajna sredstva u razvoj ruralne infrastrukture u opštini Berane. Takoe se i ove godine mogu očekivati novi kilometri asfaltiranih puteva i izgradnja novih kilometara seoskih vodovoda, sa ciljem unapređenja kvaliteta života i uslova rada na selu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, brojna poljoprivredna gazdinstva su u prethodnom periodu povećala obim, kvalitet i asortiman svoje proizvodnje, uz već evidentno značajno interesovanje građana za povratak svojim imanjima.

- Nastavljamo projekat unapređenja ruralne infrastrukture koji smo započeli prije dvije godine, kroz koji je samo u opštini Berane asfaltirano preko 6 kilometara seoskih puteva vrijednosti 350.000 EUR i urađen vodovod u MZ Zagorje vrijednosti 41.000 EUR - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaju i da će, u cilju daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Berane, Ministarstvo poljoprivrede ovih dana potpisati ugovore za izgradnju preko 5 kilometara novih asfaltnih puteva vrijednosti preko 300.000 EUR, kao i izgradnju vodovoda u MZ Petnjik vrijednosti preko 50.000 EUR.

- Ove godine biće urađeno novih 640 metara u selu Dapsiće, 400 m u MZ Petnjik, dvije dionice ukupne dužine 1.060 m u MZ Polica u selu Zagrađe, nove dvije dionice u MZ Štitari ukupne dužine 1.040 m od kojih 540 m u selu Bubanje i 500 m u selu Štitari, kao i dodatnih 1.900 m u selu Zagorje - stoji u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.