NavMenu

Počela izgradnja još jednog kružnog toka u Podgorici

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.08.2020. 14:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rasika108/shutterstock.com)Ilustracija
U Podgorici je danas počela izgradnja kružne saobraćajnice na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića, saopšteno je iz PG Biroa. Kako se navodi, cilj je da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja za sve učesnike i omogući bolje regulisanje saobraćaja u odnosu na postojeće stanje u blokovima V i VI.

- Izvođač radova je preduzeće Metal-Alu-Plast, a rok izvođenja je 100 dana računajuči od 3. avgusta 2020. godine. Ugovorena vrijednost radova iznosi 286.835,74 EUR, a projektnim rješenjem su obuhvaćena tri kraka, ukupne dužine 364,21 metar - navodi se u saopštenju.

Kružni tok je projektovan sa jednom ulivnom i jednom izlivnom saobraćajnom trakom i u skladu sa usvojenim prečnikom kruga izabrani su standardni elementi za oblikovanje ulivnih i izlivnih traka mjerodavni za projektovanje gradskih površinskih raskrsnica sa kružnim tokom.

- Cijelom dužinom obostrano biće izgrađeni trotoari i formirane zelene površine. Planirana je ugradnja saobraćajne signalizacije, te izrada atmosferske kanalizacije, vodovoda, elektroenergetske instalacije jake struje i tk kanalizacija, kao i ugradnja hidrotehničkih instalacija, polaganje visokonaponskih kablova i izgradnja javne rasvjete - zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.