NavMenu

Cetinje dobija moderan stadion kapaciteta 5.192 mjesta - U toku montaža krovne konstrukcije, ukupna vrijednost investicije 8,8 mil EUR

Izvor: eKapija Nedjelja, 02.08.2020. 22:27
Komentari
Podeli
Budući izgled stadiona (Foto: Uprava javnih radova)Budući izgled stadiona
Izgradnja fudbalskog stadiona na Cetinju, uprkos epidemiji koronavirusa, svakodnevno napreduje, a montažom krovne konstrukcije ušlo se u jednu od najzahtjevnijih faza posla.

- Na zapadnoj tribini u toku je postavljanje glavnih nosača i spregova krovne konstrukcije, čijim će završetkom u značajnoj mjeri biti otvorene nove građevinske pozicije i omogućeni radovi u unutrašnjosti objekta - saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Uporedo sa krovom, u toku je postavljanje spoljašnje bravarije, zidanje pregradnih zidova, postavljanje vodovodne, kanalizacione i elektro mreže, kao i nastavak preostalih armiračko-betonskih radova.

Radovi na stadionu (Foto: Uprava javnih radova)Radovi na stadionu
- Riječ je o značajnom sportskom objektu, ne samo za grad Cetinje, već i za cijelu Crnu Goru, koji realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 mil EUR, od čega će Vlada kroz kapitalni budžet izdvojiti oko 4,4 miliona - navode iz Uprave.

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica. Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje, orijentisane prema pristupnom trgu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.