Izvor: eKapija | Nedjelja, 02.08.2020.| 22:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Cetinje dobija moderan stadion kapaciteta 5.192 mjesta - U toku montaža krovne konstrukcije, ukupna vrijednost investicije 8,8 mil EUR

Budući izgled stadiona (Foto: Uprava javnih radova)
Izgradnja fudbalskog stadiona na Cetinju, uprkos epidemiji koronavirusa, svakodnevno napreduje, a montažom krovne konstrukcije ušlo se u jednu od najzahtjevnijih faza posla.

- Na zapadnoj tribini u toku je postavljanje glavnih nosača i spregova krovne konstrukcije, čijim će završetkom u značajnoj mjeri biti otvorene nove građevinske pozicije i omogućeni radovi u unutrašnjosti objekta - saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Uporedo sa krovom, u toku je postavljanje spoljašnje bravarije, zidanje pregradnih zidova, postavljanje vodovodne, kanalizacione i elektro mreže, kao i nastavak preostalih armiračko-betonskih radova.

Radovi na stadionu (Foto: Uprava javnih radova)
- Riječ je o značajnom sportskom objektu, ne samo za grad Cetinje, već i za cijelu Crnu Goru, koji realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 mil EUR, od čega će Vlada kroz kapitalni budžet izdvojiti oko 4,4 miliona - navode iz Uprave.

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica. Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje, orijentisane prema pristupnom trgu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.