NavMenu

Koji su brzi putevi i pruge na listi prioritetnih projekata Vlade FBiH

Izvor: eKapija Petak, 31.07.2020. 12:57
Komentari
Podeli
(Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Vlada FBiH je, u skladu s preporukom, predložila listu prioritetnih projekata za razmatranje.

Na listi su brza saobraćajnica Brčko-Tuzla-Živinice, kao dio regionalnog saobraćajnog povezivanja i povezivanja sa EU, brzi put Lašva-Travnik-Jajce, kao prva faza povezivanja sa EU, brza saobraćajica MostarŠiroki Brijeg-Hrvatska, kao povezivanje sa EU.

Tu su još željeznička pruga Vareš-Banovići, kao dio regionalnog saobraćajnog povezivanja, saniranje i elektrifikacija pruge Doboj-Tuzla-Zvornik, kao i dio regionalnog željezničkog povezivanja i gasovod Travnik-Zagvozd, povezivanje s gasnom mrežom EU, saopšteno je iz Vlade FBiH.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.