NavMenu

Kvartalni pad njemačke ekonomije od 10%

Izvor: Beta/AP Četvrtak, 30.07.2020. 14:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tatiana53/shutterstock.com)Ilustracija
Njemačka ekonomija snažno je pogođena tokom pandemije, smanjivši se za 10,1% od aprila do juna u odnosu na prošli kvartal, saopštila je danas zvanična statistička agencija. To je najveći pad te ekonomije u jednom kvartalu otkad se vodi kvartalna statistika od 1970.

Ovogodišnji pad je premašio dosadašnji najveći od 4,7% tokom globalne finansijske krize 2009. Stroga ograničenja tokom pandemije zahvatila su sve objekte, od kafana do prodavnica automobila.

Država se oprezno otvorila i ekonomija je počela da se oporavlja, ali ekonomisti kažu da je ona daleko od stanja prije pandemije i da se neće potpuno oporaviti najranije do 2022.


Njemačka Vlada je usvojila stimulativni paket kredita vrijedan nekoliko milijardi evra za hitne slučajeve, kreditne garancije i poreske olakšice kako bi ublažila uticaj pandemije. Njemački podaci dolaze prije očekivanih podataka iz Italije, Francuke i 19 država evrozone kao cjeline koji će biti objavljeni sjutra.

Očekuje se da će i ovi brojevi biti loši.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.