NavMenu

Zelena energija najveći investicioni potencijal u regionu

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.07.2020. 15:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Najveći investicioni potencijal svih zemalja regiona čine zelena energija i digitalni infrastrukturni projekti, poručila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na video Samitu Zapadno Balkanskog partnerstva u organizaciji Atlantskog savjeta.

- Naša poruka je jasna, kada govorimo o regionalnoj saradnji činimo to na način koji će ubrzati proces pristupanja EU svakog od nas, na osnovu individualnih mjerila - kazala je Sekulić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, ministartka je podsjetila da je Crna Gora nedavno otvorila poslednje poglavlje u pregovaračkom porocesu sa EU i da to smatra jako važnim kako za državu Crnu Goru i njene građane, tako i za susjede. Prema njenim riječima, puno je urađeno na harmonizaciji legislative sa EU pravilima i na taj način je stvoren povoljan poslovni ambijent za investitore.

- Za nas je od najvećeg značaja da su sve regionalne inicijative međusobno harmonizovane i da u svakoj od njih prepoznajemo šansu za dalji napredak u dostizanju standarda i članstvo u EU - rekla je ministarka.

Sekulić je kazala da najveći investicioni potencijal svih zemalja regiona čine zelena energija i digitalni infrastrukturni projekti.

- Imamo pamet i radnu snagu i još uvijek imamo šansu da sačuvamo našu okolinu – dobre puteve, sigurnu čistu energiju, zdravu hranu. Moramo da učinimo da naše zemlje evoluiraju sa ugodnog mjesta za odmor u ugodnu radnu destinaciju. Naše razlike moraju biti naša snaga. Ne moramo imati iste strategije, ne moramo promovisati iste sektore, ali moramo omogućiti da se ono najbolje od nas i naših EU susjeda širi na sve nas -zaključila je ministarka ekonomije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Podgorica i dalje čeka Starbucks

Iako je najavljeno da će početkom ove godine Podgorica dobiti prvu kafeteriju čuvenog američkog lanca Starbucks, to se ni do sredine aprila nije desilo. Iz kompanije Zeren, koja je vlasnica franšize Starbucks, portalu Investitor.me nijesu odgovorili na pitanja poslata na dostupnu e-mail adresu, u vezi aktivnosti i konačnog datuma otvaranja kafeterije. Mustafa Yiğit, izvršni direktor Zerena, najavio je otvaranje prve Starbucks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.