NavMenu

U Pljevljima počela izgradnja vrtića vrijednog oko milion eura - Novi objekat na 500 m2, mjesto za 70 mališana

Izvor: eKapija Srijeda, 29.07.2020. 09:30
Komentari
Podeli
Budući izgled vrtića (Foto: Uprava javnih radova/Urbi.Pro)Budući izgled vrtića
U Pljevljima je u utorak i zvanično počela gradnja novog vrtića u naselju Guke, vrijednog oko milion eura, kapaciteta za 70-ro djece. Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, vrtić površine 500 metara kvadratnih finansira Vlada Crne Gore, kroz kreditni aranžman sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope.

Kamen temeljac za izgradnju vrtića, koja će obuhvatiti i opremanje, položili su direktor Uprave javnih radova, Rešad Nudodžić i predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, a rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić izrazio je zadovoljstvo što je objekat vrtića na Gukama prepoznat kao značajan kapitalni projekat, koji finansira Vlada Crne Gore.

- Realizacijom projekta će se stvoriti bolji uslovi za boravak djece, osigurati nova radna mjesta i obezbijediti kvalitetniji uslovi za rad zaposlenih. Uprava javnih radova je sprovela postupak javnih nabavki i došla do odgovornog izvođača, preduzeća Tehnogradnja iz Pljevalja i već danas mogu reći, da će za godinu dana ovaj objekat biti otvoren za oko 70 mališana - kazao je Nudodžić i podsjetio da je u Crnoj Gori zahvaljujući saradnji i aranžmanu Vlade Crne Gore i Razvojne banke Savjeta Evrope u proteklom periodu izgrađeno sedam vrtića ukupne vrijednosti oko 13 mil EUR, kao i da su zaključeni ugovori za izgradnju još tri vrtića ukupne vrijednosti 4,5 mil EUR, a u toku su pripreme tehničke dokumentacije za izgradnju drugih objekata ovakve namjene u Crnoj Gori.

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović istakao je da je Opština ustupila Ministarstvu prosvjete građevinsko, o trošku Opštine komunalno opremljeno zemljište, površine 1.700 metara kvadratnih, čime je, kako je naglasio, pokazala da je odličan partner u svim projektima koji se tiču unapređenja kvaliteta života u gradu.

Budući izgled vrtića (Foto: Uprava javnih radova/Urbi.Pro)Budući izgled vrtića
- Danas smo poslije više od 40 godina svjedoci izgradnje novog vrtića u Pljevljima, koji će prema projektu biti jedna od najsavremenijih predškolskih ustanova u Crnoj Gori - saopštio je u svom obraćanju predsjednik Opštine Pljevlja.

Podsjetio je da su u prethodnom periodu u Pljevljima rekonstruisane skoro sve osnovne i Srednja stručna škola.

- Siguran sam da će u narednom periodu to biti slučaj i sa Gimnazijom Tanasije Pejatović, a sve u cilju obezbjeđivanja optimalnih uslova za boravak đaka i profesora,ali i radi podizanja kvaliteta nastave i sadržaja koje škole mogu da pruže đacima - kazao je Golubović.

On je najavio i skoriju izgradnju sportskog igrališta sa tartan podlogomu naselju Gagovića imanje, koju Opština Pljevlja realizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta, kao i ulaganja pljevaljske lokalne uprave u izgradnju potpuno novih i održavanje starih dječijih igrališta na više lokacija u gradu - u parku Stražica, naseljima Zlodo, Potrlica i na igralištu Pavina njiva.

U objektu vrtića na Gukama biće izgrađena i po najsavremenijim standardima organizovana kuhinja, koja će kao centralna zadovoljiti potrebe na nivou kompletne JU Eko bajka u Pljevljima, a na ovaj način će se sa ove centralne lokacije pripremati hrana za preko 400 pljevaljskih mališana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.