NavMenu

Ugovorena subvencionisana gradnja putne infrastrukture u Prijedoru - Vrijednost ulaganja od 500.000 KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.07.2020. 15:57
Komentari
Podeli
(Foto: prijedorgrad.org)
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH Edin Ramić u ponedjeljak, 20. jula su potpisali sporazum o zajedničkom sufinasiranju projekata putne infrastrukture na području Prijedora u koje će biti uloženo pola miliona maraka.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je rekao da će kroz ove projekte biti izgrađeni putevi na području šest naselja u Prijedoru.

- Ovo je subvencionisana izgradnja puteva u kojoj učestvuju Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica FBiH, grad Prijedor i građani. Ukupna vrijednost projekta je oko 500.000 KM, u tome Ministarstvo i grad učestvuju sa po 215.000 KM, a ostali dio novca su prikupili građani. Ovo su projekti od interesa za građane Prijedora, posebno sa naglaskom na povratnike u Prijedor. Inače, putevi će biti izgrađeni na području Trnopolja, Rizvanovića, Rakovčana, Bišćana, Raškovca i Kozarca - izjavio je on.

Đaković se zahvalio ministru Edinu Ramiću i Federalnom ministarstvu sa kojim grad Prijedor dugoročno ima dobru saradnju.

Ministar za raseljena lica i izbjeglice FBiH Edin Ramić kaže da se godinama potpisuju zajednički projekti ovog ministarstva i grada Prijedora, te da su svi uspješno završeni.

- Svi projekti koje smo zajednički realizovali su poboljšali kvalitet života, prije svega u povratničkim sredinama. Zahvaljujem gradonačelniku i gradskoj upravi na podršci koju pružaju za održivost projekta. Ranije smo potpisali ugovor gdje smo zajednički udružili 100.000 KM u vezi sa određenom kratkoročnom pomoći povratnicima, pored toga danas smo potpisali ugovor sa Islamskom zajednicom za neke njihove infrastrukturne projekte - izjavio je Ramić.

On je dodao da će biti nastavljeni projekti u oblasti podrške poljoprivrede i privrede na ovom području i podrške studentima.

- Bilo je subvencionisanja doprinosa za određene privredne subjekte sa ovog područja tako da godišnje ulaganje Federalnog ministarstva na području grada Prijedora je oko 700.000 do 800.000 KM zavisno od zahtjeva sa područja grada, ali ovo je jedna od sredina koja značajno sufinansira naše projekte - zaključio je Ramić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.