NavMenu

Ugovorena druga faza uređenja Đalovića pećine - Investicija vrijedna vrijedna 2,6 mil EUR

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.07.2020. 13:59
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/677183011)
Vlada Crne Gore izdvojiće 2,6 mil EUR za realizaciju druge faze uređenja unutrašnjosti Đalovića pećine sa pratećim objektima na ulazu, za koju su danas ugovor potpisali Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće Permonte.

- Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 365 dana od uvođenja u posao. Radovi obuhvataju montažu namjenskih staza i postavljanje specijalnog osvjetljenja, kako bi unutrašnjost pećine bila dostupna turistima, uz istovremeno očuvanje njenih izuzetnih prirodnih vrijednosti i ukrasa. Takođe, planirani objekti predstavljaju izlaznu stanicu žičare, sa koje će posjetioci posebnom stazom ulaziti u pećinu - saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Prva faza uređenja pećine i izgradnje servisnih objekata ispred nje krajem marta ugovorena je sa kompanijom Novi Volvoks, a vrijednost tog dijela posla je dva miliona eura.

- Turistička valorizacija Đalovića pećine predstavlja jedan od najvrednijih projekata Vlade Crne Gore, koji će u potpunosti izmijeniti ovaj dio bjelopoljske opštine i učiniti ga prepoznatljivim u regionu i Evropi. Ugovorena vrijednost svih radova iznosi oko 23 mil EUR - navodi se u saopštenju.

U toku su asfaltiranje i drugi završni radovi na oko 5,7 kilometara dugom putu Bistrica-manastir Podvrh, kao i izgradnja žičare do Đalovića pećine. Za potrebe kompleksa izgrađena je nova trafostanica u vrijednosti od 1,2 mil EUR, sa kompletnom pratećom elektroinfrastrukturom.

Započeta je i izgradnja novog mosta na Bistrici, kao dio rekonstrukcije dionice od Gubavča do Bistrice, a ugovorena je i izrada tehničke dokumentacije i izgradnja centra za posjetioce na obali Bistrice.

- Realizacija ovog kapitalnog projekta omogućiće otvaranje novih radnih mjesta i dati snažan podsticaj privrednom razvoju čitavog sjevernog regiona - zaključuje se u saopštenju vladine službe za odnose sa javnošću.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.