NavMenu

U izgradnju hotela Durmitor na Žabljaku dosad uloženo 1,33 mil EUR - Ukupna vrijednost investicije 19,5 mil EUR

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.07.2020. 18:50
Komentari
Podeli
Žabljak (Foto: Teodora Brnjoš)Žabljak
Vlada je usvojila Informaciju o Prvom izvještaju o nalazima činjeničnog stanja pripremljenog od strane društva za reviziju Crowe MNE d.o.o. vezano za realizaciju projekta izgradnje hotela Durmitor Hotel and Villas, Žabljak, po mješovitom modelu poslovanja.

- Riječ je o projektu koji je uvršten na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma. Prema analiziranoj dokumentaciji, utvrđeno je da se radi o planiranoj investiciji u izgradnju hotelskog kompleksa kategorije 5 zvjezdica na Žabljaku sa 68 smještajnih jedinice, predračunske vrijednosti 19,5 mil EUR, a namjera investitora je da u okviru hotela sa mješovitim modelom poslovanja otvori nova 104 radna mjesta - stoji u saopštenj.

Kako se navodi, nezavisni kontrolor je konstatovao da podaci dostavljeni u finansijskom izvještaju sa pregledom troškova istinito i objektivno prikazuju stvarno stanje ulaganja u izvještajnom periodu, te da sprovođenjem procedura kontrole prateće dokumentacije nije uočeno odstupanje od dostavljenog finansijskog izvještaja.

- Kontrolor je u izvještaju konstatovao da je društvo Durmitor Hotel and Villas, d.o.o. Žabljak u svrhu realizacije projekta u izvještajnom periodu utrošilo finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 59.614 eura, dok je od početka realizacije projekta ukupno utrošeno 1.330.776 EUR. U tom kontekstu, Vlada je zadužila Ministarstvo održivog razvoja i turizma da kompaniji Durmitor Hotel and Villas uputi urgenciju u vezi sa što skorijim početkom radova na izgradnji hotela, što će biti uslov zadržavanja projekta na Listu razvojnih projekata - zaključuje se u saopštenju Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.10.2023.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Prodaje se hotel Slavija u Beogradu, početna cijena 24,9 mil EUR

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je poziv za prodaju 100% državnog udjela hotela Slavija u Beogradu javnim prikupljanjem ponuda sa javnim nadmetanjem, po početnoj cijeni, koja je jednaka procijenjenoj vrijednosti kapitala od 24,9 mil EUR. Zainteresovani mogu podnijeti prijave za učešće u postupku do 24. novembra, a otvaranje ponuda je 28. novembra. Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 4. oktobra, a naknada za njen otkup iznosi

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.