NavMenu

Potpisan ugovor za nabavku sistema za onlajn elektronsku fiskalizaciju

Izvor: eKapija Petak, 17.07.2020. 14:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: VladKol/shutterstock.com)Ilustracija
Poreska uprava potpisala je ugovor za nabavku sistema za onlajn elektronsku fiskalizaciju gotovinskih i bezgotovinskih transakcija u realnom vremenu u Crnoj Gori, nakon tenderskog postupka sprovedenog u skladu sa pravilima Svjetske banke, u cilju primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga od 1. januara 2021. godine.

- U skladu sa projektnim planom iz tenderske dokumentacije u toku je definisanje detaljnog plana aktivnosti sa vremenskim okvirom za realizaciju pojedinačnih aktivnosti, kako u periodu razvoja sistema za onlajn elektronsku fiskalizaciju, tako i u periodu održavanja istog u trajanju od tri godine - saopšteno je iz Poreske uprave.

Pored toga, u toku su i aktivnosti na izradi tehničke i funkcionalne specifikacije za krajnje korisnike, koje će omogućiti poreskim obveznicima da prilagode svoje fiskalne sisteme za prenos podataka o izvršenom prometu.

- One će biti objavljene na internet starnici Poreske uprave Crne Gore o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Na isti način javnost će biti obaviještena o datumu postavljanja sistema za testiranje - navode iz PU.

Projekat elektronske fiskalizacije se sprovodi kao četvrta komponenta projekta "Reforma poreske administracije u Crnoj Gori", finansiran je kroz zajam Svjetske banke i ima za cilj stvaranje preduslova za još efikasnije suzbijanje sive ekonomije, imajući u vidu značaj urednog plaćanja poreza za obezbjeđenje državnog budžeta i finansiranje svih potreba u društvu, ali i sankcionisanja nelojalne konkurencije za opstanak urednih obveznika na crnogorskom tržištu, što je posebno potvrđeno tokom pandemije infekcije Covid-19.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Može li običan čovjek u trku za kriptozaradu?

Kada je u pitanju ulaganje, oni stariji hvataju se dukata, oni malo mlađi misle na "devize, devize", a najmlađima je u mislima bitkoin, etereum, solanu, ripl, binance coin, ili neka druga kriptovaluta. O tržištu kriptovaluta do sada smo čuli razne bajke, i one divne o bogatstvu preko noći, do onih ružnih - o propasti kriptovalutnog carstva, hvatanju organizatora nekakvih piramidalnih šema i opštoj propasti ulagača. Obje verzije su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.