Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.07.2020.| 15:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Planinski centar Kolašin 1600 dobija novih šest kilometara ski staza

Radovi na izgradnji ski staza su u toku (Foto: Uprava javnih radova)
Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada Crne Gore do sada uložila više od 17 mil EUR, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

- Izgradnja ski staza je u toku, a izvođač radova je podgoričko preduzeće Gradnja inženjering. Vrijednost ugovora, koji je obuhvatio izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za 10 kilometara ski staza i izgradnju šest kilometara u prvoj fazi radova, iznosi 1,2 mil EUR - navodi se u saopštenju.

Nove skijaške staze ispunjavaće sve standarde i norme Međunarodne skijaške federacije (FIS), sadržaće ograde za usmjeravanje skijaša, zaštitne ograde, kao i odgovarajuću signalizaciju.

- Realizacija projekta doprinijeće znatnom poboljšanju kvaliteta ponude na ovoj atraktivnoj zimskoj turističkoj destinaciji, imajući u vidu da će skijašima na raspolaganju biti ukupno 12,5 kilometara staza - kažu iz UJR.

Podsjetimo, nova šestosjedna isklopiva žičara kapaciteta 2600 skijaša na sat i ambijentalni restoran Troglava otvoreni su početkom protekle godine, a prvi koji je prošao nove ski staze bio je legendarni jugoslovenski skijaš Bojan Križaj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.