NavMenu

U planu uređenje gradskog trga u centru Podgorice - Glavni grad dobija i podzemnu garažu na dva nivoa, uskoro tender

Izvor: RTCG Četvrtak, 16.07.2020. 15:54
Komentari
Podeli
Podgorica (Foto: Pixabay.com/falco)Podgorica
Glavni grad uskoro će raspisati konkurs za glavni gradski trg, gdje će smjestiti podzemnu garažu sa dva do tri nivoa, kazao je glavni gradski arhitekta Filip Aleksić.

On je u emisiji "Hronika Podgorice" na TVCG, saopštio da je najveći problem Podgorice parking, te da se radi na tome da se obezbijede bolji uslovi.

- Ubrzo će biti raspisan konkurs za glavni gradski trg gdje planiramo da smjestimo dva do tri nivoa podzemnih garaža koje bi mogle da pokupe sav taj saobraćaj u mirovanju za kojim imamo potrebe - kazao je Aleksić.

I Bokeška će uskoro dobiti novi izgled. Gradska uprava objavila je javni poziv za rekonstrukciju Bokeške ulice, od Ulice Stanka Dragojevića do Njegoševe.

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić kaže da će ulica biti popločana, a trotoari obloženi kamenom.

Realizacijom ovog projekta jedna od najpoznatijih i najposjećenijih ulica u Podgorici, imaće adekvatnu namjenu tako što će dobiti potpuno novi izgled kao dio zone koji će koristiti isključivo pješaci.

Podsjećamo, Bokeška ulica je od kraja prošle godine zatvorena za saobraćaj u skladu sa namjerom Glavnog grada da se uži centar postepeno pretvori u pješačku zonu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.