NavMenu

FERK izdao još četiri dozvole za izgradnju solarnih elektrana

Izvor: eKapija Srijeda, 15.07.2020. 16:48
Komentari
Podeli
Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je na redovnoj sjednici održanoj u utorak, 14. jula izdala četiri dozvole za proizvodnju električne energije.

Dozvole su izdane podnositeljima zahtjeva: Ramas iz Prozor-Rame, Energy trade iz Usore, Gala-Sol vl. Domagoj Galić iz Širokog Brijega i Vibar iz Širokog Brijega, i to za proizvodne objekte solarnih fotonaponskih elektrana.

U postupak opće rasprave upućena su tri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije, za podnositelje zahtjeva AV Sun – Grude, vl. Marina Marijanović, te GP Toming iz Gruda i Solik iz Prozor-Rame u postupku izmjene i dopune postojeće dozvole, priopćeno je iz FERK-a.

Osim toga, u opštoj raspravi je i osam nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE, i to za: CB-Solari, vl. Pava Ćavar iz Širokog Brijega, solarna fotonaponska elektrana CB-Solari; Lapis iz Ljubuškog, - solarna fotonaponska elektrana Lapis energy 1 i solarna fotonaponska elektrana Lapis energy 2; Solarna elektrana Solar-Co, vl. Josip Kordić; Solarna elektrana Zečević, vl. Ivan Zečević; Etno selo Menjik iz Prozor-Rame; Solarna elektrana Diva, vl. Katarina Iličić i Solarna elektrana AFJI, vl. Mario Škarica, svi iz Prozor-Rame.

U javnu raspravu je upućen i Nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva Messer Tehnoplin iz Sarajeva.

Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.