NavMenu

Makron najavio nacionalni plan za oporavak od najmanje 100 mlrd EUR

Izvor: Tanjug Srijeda, 15.07.2020. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Chen Yunyu)
Francuski predsjednik Emanuel Makron najavio je donošenje nacionalnog plana za oporavak od korona krize u vrijednosti od "najmanje 100 mlrd EUR".

Makron je, kako prenosi portal Euraktiv, naveo da će u svjetlu očekivanog "masovnog povećanja nezaposlenosti", koje će prema procjenama zahvatiti između 800.000 i milion ljudi, nacionalni plan oporavka uključiti i "dugoročni program parcijalnog radnog vremena" u vrijednosti oko 30 mlrd EUR.

Bolje je smanjiti plate nego radna mjesta, ali ucjena neće biti… Nadam se da će zaposleni koji pristane na takvo odricanje, jednog dana kada stvari krenu na bolje, biti adekvatno nagrađen za svoj doprinos. I akcionar, takođe, mora da se žrtvuje u pogledu svoje dividende - rekao je francuski predsjednik prilikom obilježavanja jučerašnjeg nacionalnog praznika, Dana Bastilje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Zemljište za gradnju vjetroparka u Šavniku zakupiće konzorcijum podgoričkih firmi

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zaključilo je ugovor o dugoročnom zakupu na period od 30 godina državnog zemljišta zbog izgradnje vjetroelektrane na lokalitetu Sinjajevina u opštini Šavnik, sa konzorcijumom podgoričkih kompanija N1, Sistem-MNE i Permonte, saopšteno je Pobjedi iz tog resora. Vlasnici kompanije N1 su Nebojša Kažić i Milan Rapaić sa po 25% učešća u kapitalu. Polovina firme N1 pripada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.