NavMenu

Usaglašen Predlog zakona o PIO - Najavljen rast minimalnih penzija, dodatnih 135 mil EUR za penzionere

Izvor: Mina Srijeda, 15.07.2020. 14:10
Komentari
Podeli
(Foto: NotarYES/shutterstock.com)
Vlada će na prvoj narednoj sjednici razmotriti i utvrditi Predlog izmjena i dopuna zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), koji je u najvećoj mjeri usaglašen sa socijalnim partnerima, saopštio je premijer Duško Marković.

- Zakon je izraz naše brige za penzionere i obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja penzionera - naveo je Marković na Twitter nalogu.

On je danas imao sastanak sa predsjednicima Socijalnog savjeta, Unije slobodnih sindikata (USSCG) i Saveza sindikata (SSCG), Vukašinom Zogovićem, Srđom Kekovićem i Duškom Zarubicom.

- Do ovog rezultata došli smo uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih 135 miliona EUR na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema - saopštio je Marković.

Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto, a to je, prema riječima Markovića, dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva.

- Riječju - penzioneri kao zaslužni građani su i u najtežim vremenima naša posebna briga - zaključio je Marković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.