Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 13.07.2020.| 16:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Domaći investitor gradiće luksuzni hotel u Golupcu, uređuju se i marine - Rekonstrukcija plaže na Dunavu do kraja jula

(Foto: YouTube/screenshot)
U Golupcu je u toku uređenje plaže, a u planu razvoja ove opštine je i rekonstrukcija Donje marine, kao i izgradnja hotela. Kako je za eKapiju rekao predsjednik opštine Nebojša Mijović, u toku je izrada plana detaljne regulacije Donje marine.

- Planirano je da se izgradi hotel visoke kategorije sa pratećim sadržajima, a riječ je o domaćem investitoru. Očekujemo da radovi krenu do kraja godine - rekao je Mijović.

On je dodao da je u planu i uređenje sadašnje Gornje marine i nastavak gradnje šetno-biciklističke staze od Golupca do Golubačke tvrđave. Prema najavama, Golubac će na ovom mjestu dobiti marinu koja će imati upravnu zgradu i oko sto vezova za smještaj raznih plovila i jahti.

- Obezbijeđena je projektna dokumentacija i građevinska dozvola. U republičkom planu je da bude do 2024. godine - kaže Mijović.

Najavljuje i nove investicije u ovoj opštini, poput uređenja trga, šetne zone, rekonstrukciju biblioteke sa galerijom, kao i završetak uređenja plaže do kraja jula.

Izgradnju plaže finansira opština Golubac, a vrijednost radova koje izvodi preduzeće Ivan Milutinović iz Beograda je 42 miliona dinara.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.