Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 13.07.2020.| 12:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena rekonstrukcija dvije zgrade u okviru kasarne u Maslinama - U planu obnova još dva objekta, gradi se i nova kasarna u Andrijevici

(Foto: Vlada Crne Gore)
Rekonstrukcija dvije zgrade u okviru kasarne Marko Miljanov Popović u Maslinama privedena je kraju, a kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, riječ je o objektima Logističkog bataljona i Vojne policije.

Tom povodom rekonstruisane objekte obišli su ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao je dvije rekonstruisane zgrade u kasarni Marko Miljanov Popović u Maslinama. Riječ je o objektima Logističkog bataljona i Vojne policije.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da, mnogo prije roka koji je bio definisan ugovorom, imamo završene objekte u kasarni Masline. Naravno, to je samo početak, jer nakon ovoga idemo sa rekonstrukcijom još dvije zgrade, za Počasnu gardu, a druga za Četu veze. Tako kasarnu u Maslinama podižemo na kvalitetniji, operativni nivo, gdje ćemo moći da smjestimo većinu naših efektiva iz Podgorice - poručio je ministar Bošković.

On se zahvalio kompaniji Bemax na odlično odrađenom poslu i dodao da je gotovo spreman projekat za zgradu Generalštaba, koja će takođe da bude u okviru kasarne.

(Foto: Vlada Crne Gore)
- Ono što Ministarstvo odbrane radi u posljednje vrijeme za veliku je pohvalu, jer smo nakon modernizacije oružanih snaga krenuli sa rekonstrukcijom infrastrukture. Svjedoci smo svi da je značajan broj tih objekata u vlasništvu MO dosta oronuo, ne odgovara potrebama moderne male armije i na taj način smo uspjeli da definišemo koji su naši prioriteti i da se shodno time opredjeljujemo. Znate da gradimo kasarnu u Andrijevici, a nastavljamo sa rekonstrukcijom u Nikšiću i Kolašinu - kazao je ministar Bošković.

Izvršni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovačević zahvalio se stručnom nadzoru, kao i koordinatorima u Ministarstvu odbrane.

- Riječ je o zahtjevnom poslu, jer se radi o rekonstrukciji, koju smo na uspješan način završili i ova dva objekta doveli u stanje u koje ste sami mogli da se uvjerite. Zahvaljujem i stručnom timu inženjera iz Bemaksa koji su predano odradili ovaj posao - istakao je Kovačević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.