NavMenu

Završena rekonstrukcija dvije zgrade u okviru kasarne u Maslinama - U planu obnova još dva objekta, gradi se i nova kasarna u Andrijevici

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 13.07.2020. 12:34
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore)
Rekonstrukcija dvije zgrade u okviru kasarne Marko Miljanov Popović u Maslinama privedena je kraju, a kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, riječ je o objektima Logističkog bataljona i Vojne policije.

Tom povodom rekonstruisane objekte obišli su ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba general majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao je dvije rekonstruisane zgrade u kasarni Marko Miljanov Popović u Maslinama. Riječ je o objektima Logističkog bataljona i Vojne policije.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da, mnogo prije roka koji je bio definisan ugovorom, imamo završene objekte u kasarni Masline. Naravno, to je samo početak, jer nakon ovoga idemo sa rekonstrukcijom još dvije zgrade, za Počasnu gardu, a druga za Četu veze. Tako kasarnu u Maslinama podižemo na kvalitetniji, operativni nivo, gdje ćemo moći da smjestimo većinu naših efektiva iz Podgorice - poručio je ministar Bošković.

On se zahvalio kompaniji Bemax na odlično odrađenom poslu i dodao da je gotovo spreman projekat za zgradu Generalštaba, koja će takođe da bude u okviru kasarne.

(Foto: Vlada Crne Gore)
- Ono što Ministarstvo odbrane radi u posljednje vrijeme za veliku je pohvalu, jer smo nakon modernizacije oružanih snaga krenuli sa rekonstrukcijom infrastrukture. Svjedoci smo svi da je značajan broj tih objekata u vlasništvu MO dosta oronuo, ne odgovara potrebama moderne male armije i na taj način smo uspjeli da definišemo koji su naši prioriteti i da se shodno time opredjeljujemo. Znate da gradimo kasarnu u Andrijevici, a nastavljamo sa rekonstrukcijom u Nikšiću i Kolašinu - kazao je ministar Bošković.

Izvršni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovačević zahvalio se stručnom nadzoru, kao i koordinatorima u Ministarstvu odbrane.

- Riječ je o zahtjevnom poslu, jer se radi o rekonstrukciji, koju smo na uspješan način završili i ova dva objekta doveli u stanje u koje ste sami mogli da se uvjerite. Zahvaljujem i stručnom timu inženjera iz Bemaksa koji su predano odradili ovaj posao - istakao je Kovačević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.