NavMenu

Minimalna provizija za podizanje gotovine sa bankomata 3 EUR

Izvor: Mina Ponedjeljak, 13.07.2020. 12:06
Komentari
Podeli
(Foto: Dasha Petrenko/shutterstock.com)
Podizanje minimalnog iznosa novca sa bankomata banaka čiji nijeste klijent, može koštati tri do četiri i po EUR, pokazali su podaci dobijeni od šest banaka koje posluju u Crnoj Gori.

Iz Erste banke su kazali da je podizanje gotovine Erste masterkard debit platnom karticom besplatno na njenim bankomatima u Crnoj Gori, ali i u mreži Erste i Sparkase banaka u regionu. Provizija za podizanje gotovine na bankomatu drugih banaka u Crnoj Gori je 2,5%, minimalno 3,5 EUR, piše Dan.

Predstavnici Prve banke su naveli da se provizija ne naplaćuje za podizanje gotovine na njihovim bankomatima za klijente te banke, dok na drugim iznosi dva odsto po transakciji.

Addiko banka, kako su kazali, ne obračunava naknadu za podizanje novca na bankomatima unutar Addiko mreže bankomata, dok prilikom podizanja sredstava na bankomatima drugih banaka ona iznosi tri odsto, minimum tri EUR. Ista situacija je i kod Hipotekarne banke.

- Provizija za podizanje gotovine na bankomatima Hipotekarne banke je besplatna za sve korisnike debitnih kartica izdatih kod te banke. Provizija za podizanje gotovine sa bankomata drugih banaka je tri odsto, minimum 3 EUR - naveli su iz Hipotekarne.

To bi značilo da je na podignutih 100 EUR, provizija 3 EUR, a isto toliko je i na svaki iznos koji je manji od 100 EUR.

Podizanje gotovine karticama Crnogorske komercijalne banke (CKB) na njenim bankomatima je besplatno, dok provizija za podizanje na bankomatima drugih banaka u Crnoj Gori iznosi 1,99 EUR plus dva odsto.

Od šest banaka, koje su odgovorile na pitanja Dana, najveća provizija je kod Podgoričke.

- Za podizanje gotovine debitnim karticama Podgoričke banke sa bankomata drugih banaka u zemlji provizija iznosi dva i po odsto, minimalno 4,5 EUR jednokratno - objasnili su iz banke.

CКB i Podgorička banka su u procesu spajanja.

Кorišćenje bankomata, odnosno podizanje novca sa bankomata čiji niste klijent bilo je besplatno do skoro. Većina banaka je oslobodila klijente plaćanja provizije za podizanje novca sa bankomata drugih banaka u periodu od 15. marta do 16. juna, zbog posljedica koronakrize.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Debitovao bešumni Maserati GranCabrio Folgore - Cijena najmanje 211.000 EUR (VIDEO)

Temeljni, bazični model druge generacijije Maseratijevog kupea s oznakom GranTurismo je debitovala prije nekih godinu i po dana, i stigla je u tri verzije. Ali, premijera srodnog kabrioleta u Maseratiju je bila izdijeljena u nekoliko faza. Prvi koji je predstavljen u februaru je bio benzinac Maserati GranCabrio Trofeo sa trolitarskim biturbo motorom u rasporedu V6 i sa 550 konjskih snaga. Na redu za premijeru je sad stigla i električna verzija

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.